02122749213

بيمارستان شهداء تجريش- ساختمان مركز تحقيقات سرطان پستان پروفسور إسماعيل اكبرى- طبقه چهارم منشى استاد

گروه انجمن جراحان پستان ایران » پیشگیری و تشخیص » بیماری زوسکا(zuska) یا ورم پستان
[ratemypost]
۵ دقیقه
بیماری زوسکا

بیماری زوسکا(zuska) یا ورم پستان

آنچه می خوانید...

بیماری زوسکا یا ورم پستان یک بیماری جدی و عفونی پستان محسوب می‌شود. این بیماری موجب التهاب در ناحیه پستان و آبسه در نوک پستان و هم‌چنین ترشح مواد چسبناک می‌شود. بیماری زوسکا اغلب ممکن است، در یک پستان بروز پیدا کند اما دلیل بر این نیست که دوطرفه نباشد. به طور معمول این بیماری در سنین باروری و در خانم‌های جوان‌تر مشاهده می‌شود. این بیماری به نام‌های فیستول شیرزا و بیماری زوسکا-آتکینز نیز شناخته می‌شود. در این مقاله سعی بر این داریم که شما را با بیماری ورم پستان و علائم آن آشنا کرده و هم‌چنین روش‌های درمان آن را نیز بررسی کنیم، پس با ما همراه باشید.

بیماری زوسکا (zuska) چیست؟

ورم پستان در اطراف نوک سینه موجب ایجاد عفونت شده و بسیار آزاردهنده و دردناک است. برخی از افراد به دلیل علائم مشابه زوسکا با سرطان سینه آن را با سرطان سینه اشتباه می‌گیرند، در صورتی که بیماری ورم سینه فقط یک بیماری مهم به شمار می‌رود، و هم‌چنین کشنده نخواهد بود؛ اما در صورت ابتلا باید هرچه زودتر مورد درمان قرار بگیرد. در بیماری ورم پستان، سینه‌ها دچار آبسه و ترشح خواهند شد. در صورت تشخیص اشتباه و هم‌چنین درمان اشتباه این بیماری موجب ماستکتومی خواهد شد. پس باید به بهترین دکتر برای درمان مراجعه کنید.

بیماری زوسکا

علائم بیماری ورم پستان

  • تورم
  • تخلیه فیستول از پشت نوک پستان
  • ترشح از نوک پستان
  • ترشحات دردناک
  • درد و ناراحتی در پستان
  • تغییر رنگ و بافت پوست پستان
  • ایجاد توده در ناحیه آرنول
  • مچاله شدن نوک پستان
  • قرمزی بیش از حد هاله اطراف پستان
  • فرورفتگی نوک پستان
  • سفت شدن مجراهای مسدود شده
علائم بیماری زوسکا

علت ایجاد بیماری زوسکا

بیماری ورم پستان بیشتر در خانم‌هایی با سن کم و جوان‌تر رایج است. این بیماری به دلیل تولید بیش از حد سلول‌های اپتلیال در ناحیه پستان و مسدود شدن مجاری پستان به وجود می‌آید. این بیماری هیچ ارتباطی به دوران شیردهی ندارد و بیشتر افرادی که اعتیاد به مصرف سیگار دارند در معرض ابتلا به این بیماری خواهند بود. بیشترین آمار ابتلا به این بیماری در خانم ‌ها مشاهده شده است، البته برخی از آقایان نیز به بیماری فیستول شیرزامبتلا می‌شوند.

نحوه تشخیص بیماری ورم پستان

در صورت مشاهده هر کدام از علائم ذکر شده هرچه سریعتر باید برای تشخیص به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک ابتدا به معاینه فرد پرداخته و سپس برای تشخیص دقیق‌تر این بیماری آزمایش ماموگرافی و سونوگرافی تجویز می‌شود. با انجام ماموگرافی برای تشخیص این بیماری یک توده کیستیک یا چند توده کیستیک با افزایش تراکم نشان داده خواهد شد، و با انجام سونوگرافی ماهیت کیستیک توده‌ها نشان داده می‌شود. به طور معمول آزمایش ماموگرافی برای تشخیص بیماری ورم پستان رایج‌تر است. در نهایت نتیجه آزمایش توسط پزشک بررسی خواهد شد.

عوارض بیماری ورم پستان

در صورتی که درمان بیماری ورم پستان جدی گرفته نشود، عفونت‌های ناشی از آن عوارض جدی را برای فرد به وجود خواهد آورد که این عوارض شامل:

  • ایجاد عفونت‌های ثانویه
  • دردهای آزاردهنده
  • ایجاد استرس روانی برای دختران در سن ازدواج
  • تغییر ظاهر پستان

نحوه درمان بیماری زوسکا

بیماری ورم پستان به صورت مرحله‌ای در فرد ظاهر می‌شود. در مرحله اول اغلب بدون علامت بوده و مجاری نزدیک به پستان بزرگ شده و متصل می‌شود، در مرحله دوم مجاری از چرک پر خواهد شد و سبب بروز علائمی چون درد در ناحیه نوک پستان به صورت پراکنده خواهد شد، و هم‌چنین موجب ایجاد آبسه، قرمزی، تب، تورم و ترشحات در ناحیه نوک پستان نیز می‌شود، در مرحله سوم و مرحله آخر موجب ایجاد یک کانال تخلیه و یا سینوس می‌شود.

برای درمان بیماری ورم پستان پس از تایید بیماری توسط پزشک متخصص روش درمانی با توجه به شدت بیماری انتخاب و برای انجام آن اقدام خواهد شد. یکی از مهم‌ترین علت‌های ایجاد فیستول شیرزا، آبسه و عفونت است، پس بنابراین یکی از روش‌های درمان تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها برای مدت زمانی یک الی دو هفته برای از بین بردن عفونت‌های ناشی از این بیماری است. در برخی از مواقع نیز برای تسکین علائم‌های ناشی از این بیماری پزشک مصرف مسکن‌هایی مانند استامینوفن و ایبوپروفن را تجویز می‌کنند.

یکی از روش‌های دیگر درمان استفاده از برش درناژ است که منجر به کاهش علائم بیماری می‌شود، ولی عوارض جانبی مانند ایجاد زخم، انحراف نوک سینه و آسیب به بافت نوک سینه را نیز در پی دارد. یکی از روش‌ها برای درمان قطعی بیماری زوسکا، برداشتن فیستول و همه بافت‌های غده‌ای کنار هاله پستان با ایجاد برش‌های ساده است. میزان موفقیت این جراحی بیش از ۹۰ در صد است.

نتیجه گیری

در این مقاله با علائم بیماری فیستول شیرزا آشنا شدیم، و هم‌چنین پی بردیم، که این بیماری آسیب جدی وارد نمی‌کند، و یک نوع بیماری عفونی پستان به شمار می‌رود، پس بنابراین باید به محض مشاهده علائم تحت نظر پزشک قرار گرفت و برای درمان آن اقدام کرد. بیماری ورم پستان فارغ از جنسیت در افراد مختلف با هر سن و وضعیتی ایجاد خواهد شد. ولی بیشتر خانم‌ها با احتمال ۱ تا ۱۰ درصد در خطر ابتلا به این بیماری هستند. درمان دارویی به تنهایی کافی نبوده و باید برداشتن فیستول به عنوان درمانی قطعی از طریق جراحی نیز انجام شود.

سوالات متداول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *