02122749213

بيمارستان شهداء تجريش- ساختمان مركز تحقيقات سرطان پستان پروفسور إسماعيل اكبرى- طبقه چهارم منشى استاد

گروه انجمن جراحان پستان ایران » پیشگیری و تشخیص » آیا بیماری موندور پستان منجر به سرطان سینه خواهد شد؟
[ratemypost]
۵ دقیقه
بیماری موندور پستان

آیا بیماری موندور پستان منجر به سرطان سینه خواهد شد؟

آنچه می خوانید...

یکی از عارضه‌های خوش‌خیم پستانی که در اثر التهاب و لخته شدن عروق خونی در زیر پوست پستان ایجاد می‌شود؛ بیماری موندور پستان گفته می‌شود. این بیماری بسیار نادر بوده و با مرور زمان به خودی خود از بین خواهد رفت. این بیماری در بین زنان بیشتر از مردان شایع است. در این مقاله سعی داریم عوامل موثر در ایجاد ترومبوفلبیت وریدهای سطحی پستان و علائم آن را بررسی کنیم. هم‌چنین روش درمان آن را نیز مورد بررسی قرار می‌دهیم.

بیماری موندور سینه چیست؟

این بیماری به صورت ساختاری شبیه طناب در بافت‌های زیرپوستی شکم، توراکس و زیربغل مشاهده خواهد شد؛ که همراه با درد خواهد بود. موندور سینه احتمال دارد که به دلیل لخته شدن خون در زیر پوست سینه به دلیل وارد شدن فشار به ورید یا ضربه مستقیم به خود ورید در اثر حرکت مکرر پستان همراه با انقباض و شل شدن عضلات سینه که موجب کشش و شل شدن رگ‌ها می‌شود، به وجود آید و سبب ایجاد توده در پستان شود.

ترومبوفلبیت سینه اغلب یکی از عروق ناحیه پستان، رگ‌‌های ناحیه بیرونی بافت پستان نزدیک به سطح پوست، رگ‌های زیر نوک سینه را درگیر خواهد کرد. بیماری موندور پستان به طور معمول موجب سرطان سینه نخواهد شد اما ممکن است از نشانه‌‌ای از وجود سلول سرطانی در بافت پستان باشد. بیماری موندور سینه بدون عوارض است و گاهی در اثر ماستکتومی رادیکال ایجاد می‌شود. این بیماری ناحیه شکم، دست، زیربغل و کشاله ران را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

عوامل موثر در ایجاد بیماری موندور پستان

تا به حال برای بیماری موندور سینه علت قطعی و دقیقی تشخیص داده نشده است و جزئیات دقیقی برای این بیماری نادر وجود ندارد؛ اما یکی از دلایل ابتلا به ترومبوفلبیت سینه آسیب مستقیم به رگ‌ها، راکد شدن خون و یا ایجاد فشار خارجی به رگ‌ها خواهد بود؛ و هم‌چنین در برخی مواقع یکی ازعوارض جانبی ماموپلاستی و عمل بازسازی پستان است.

عواملی که بر افزایش ابتلا به بیماری موندور پستان تاثیر گذار هستند؛ شامل انجام ورزش‌های سنگین و فعالیت بدنی شدید، پوشیدن سوتین‌های بسیار تنگ و وارد شدن آسیب به بافت سینه است. پس بهتر است، که از انجام این اعمال برای کاهش احتمال ابتلا به بیماری موندور سینه خودداری کنید.

علائم بیماری موندور پستان

  • قرمزی پوست ناحیه پستان
  • رگ‌های ناحیه پوست زیر پستان شبیه به یک طناب باریک و بلند به نظر می‌رسند.
  • احساس درد در صورت لمس پوست زیر سینه
  • کشیده شدن پوست زیر سینه در صورت بالا بردن دست نزدیک به ناحیه ابتلا به موندور
  • احساس تنگی و کشیدگی پوست
  • تغییر ظاهر پوست
  • تب و در مواردی تب بسیار شدید
  • احساس ناراحتی در حین حرکت دادن دست و یا سینه
  • ایجاد ظاهر نامناسب در سینه
  • تورم رگ‌های ناحیه پوست زیر پستان

بیماری موندور پستان

در صورت مشاهده علائم ذکر شده برای تشخیص دقیق به پزشک متخصص مراجعه کرده تا در صورت ابتلا هر چه زودتر برای درمان ترومبوفلبیت سینه اقدام شود. پزشک متخصص ابتدا به معاینه فیزیکی پستان‌ها پرداخته و سپس برای تشخیص دقیق‌‌تر روش‌هایی مانند ماموگرافی (تصویربرداری با استفاده از پرتوهای اشعه ایکس)، سونوگرافی پستان ( تصویربرداری با استفاده از امواج صوتی)، سونوگرافی داپلر عروق (سونوگرافی با استفاده از مبدل مخصوص جریان خون عروق) توسط متخصص جراحی پستان تجویز خواهد شد. در اغلب اوقات این بیماری با معاینه فیزیکی توسط پزشک متخصص پستان تشخیص داده خواهد شد. به دلیل اینکه ممکن است این بیماری نشانه‌ای از وجود سلول‌های سرطانی در بافت پستان باشد، باید بیماران مبتلا به این بیماری و همینطور بیماران با سابقه بیماری موندور پستان حتما تحت نظر پزشک برای بررسی وجود سلول‌های سرطانی قرار بگیرند.

روش‌های درمان بیماری موندور پستان

این بیماری در اغلب اوقت پس از چند هفته یا چند ماه به خودی خود کاملا برطرف خواهد شد. اما در ناشی از آن برای برخی از افراد غیرقابل تحمل است.

بنابراین برای تسکین درد و کاهش التهاب ناحیه‌ی مبتلا به ترومبوفلبیت می‌توان روش‌هایی مانند استفاده از داروهای مسکن غیراستروئیدی و ضدالتهاب خوراکی مانند استامینوفن و ایبوپروفن با تجویز پزشک، پمادهای موضعی با تجویز پزشک، کمپرس گرم، وارد نکردن فشار، استراحت بر روی پهلو، پرهیز از فعالیت‌های سنگین، پوشیدن سوتین‌های طبی، اعمال محدودیت در حرکت اندام و استفاده از داروهای ضد انعقاد خون مانند هپارین و آسپرین با تجویز پزشک استفاده کرد.

در صورتی که بیماری موندور سینه پس از مدت ۶ هفته به خودی خود با رعایت موارد بالا از بین نرفت، در صورت صلاحدید پزشک متخصص از جراحی برای برداشتن ورید درگیر استفاده خواهد شد.

سخن پایانی

بیماری موندور سینه جزو بیماری‌های خوش‌خیم پستان به شمار می‌رود، و عوارضی نداشته و در اغلب موارد نیز نیازی به درمان جدی نخواهد داشت. و با رعایت موارد ذکر شده در روش‌های درمان برطرف خواهد شد. این بیماری به طور معمول بر اثر آسیب به عروق خونی زیر پوست ناحیه پستان ایجاد می‌شود. اما در برخی از مواقع بر اثر بیوپسی یا نمونه‌برداری سینه و یا جراحی سرطان پستان نیز ایجاد خواهد شد.

به دلیل اینکه این بیماری در اثر ایجاد التهاب در لخته شدن خون در زیر پوست پستان به وجود می‌آید؛ و ارتباطی به بافت سینه ندارد بنابراین ابتلا به بیماری موندور سینه دلیلی بر افزایش ریسک ابتلا به سرطان سینه نخواهد بود. اما افرادی با سابقه ابتلا به بیماری موندور پستان به صورت دوره‌ای برای بررسی وجود سلول‌های سرطانی در ناحیه پستان توسط ماموگرافی یا سونوگرافی سینه باید تحت نظر پزشک متخصص قرار بگیرند.

این بیماری در هر سنی ممکن است رخ دهد؛ اما در افرادی با محدوده سنی ۳۰ الی ۶۰ سال بیشتر مشاهده می‌شود. با اینکه ابتلا به این بیماری در زنان شایع‌تر از مردان است، اما در برخی از مواقع در مردان نیز دیده شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *