02122749213

بيمارستان شهداء تجريش- ساختمان مركز تحقيقات سرطان پستان پروفسور إسماعيل اكبرى- طبقه چهارم منشى استاد

گروه انجمن جراحان پستان ایران » پیشگیری و تشخیص » بیماری پستان اضافی یا پستان فرعی
[ratemypost]
۶ دقیقه
بیماری پستان فرعی

بیماری پستان اضافی یا پستان فرعی

آنچه می خوانید...

در صورتی که افراد دارای نوک سینه سوم و بیش از دو پستان در ناحیه زیر بغل، قفسه سینه و زیر یکی از پستان‌ها باشند، گفته می‌شود که فرد دچار بیماری نوک پستان اضافی یا پلی ماستیا شده است. این بیماری جزو بیماری‌های نادر شناخته شده و هم‌چنین بروز این بیماری در مردان و زنان به طور یکسانی رخ خواهد داد. در برخی از افراد این بیماری فقط به صورت یک توده برآمده است، اما در برخی دیگر این پستان اضافه دارای آرئول نیز است. این بیماری یک بیماری ژنتیکی و مادرزادی به شمار می‌رود. برخی این بیماری را با سرطان سینه اشتباه می‌گیرند، اما این بیماری خطری نداشته و جزو بیماری‌های خوش خیم پستان به شمار رفته و به هیچ عنوان موجب ایجاد توده‌های سرطانی نخواهد شد. در این مقاله به بررسی علت ابتلا به پستان فرعی و هم‌چنین درمان آن بررسی خواهد شد.

علت بروز بیماری نوک پستان اضافی

از علت‌های بروز این بیماری ژنتیک نیز به شمار می‌آید؛ اما در بیشتر موارد بروز این بیماری تصادفی بوده و در جنین در حال رشد در هفته چهارم بارداری هم‌زمان با ایجاد دو پستان در قسمت قفسه سینه جنین، به طور مادرزادی پستان سوم نیز ایجاد خواهد شد. به طور معمول نیز سایز نوک پستان اضافی کوچکتر از نوک پستان‌های معمولی است.  این بیماری تا زمانی که غدد پستانی فعال نشود رشد نخواهد داشت. ولی در اثر افزایش وزن، بارداری و شیر دادن بچه این غدد پستانی تحریک و بزرگ خواهد شد. و افراد متوجه این مشکل و احساس درد خواهند شد.

علت بروز بیماری پستان اضافی

نحوه تشخیص بیماری نوک پستان فرعی

نوک سینه اضافی به اندازه نوک پستان معمولی رشد نکرده و برخی از آن‌ها به صورت برآمدگی‌های ریز ظاهر خواهند شد. به همین خاطر در برخی از موارد توسط خود افراد به تنهایی قابل تشخیص نیست. اغلب نوک سینه اضافی در زیر بغل تا کشاله ران که به نام خط شیر شناخته می‌شوند؛ ایجاد می‌شوند. در در صورت مبتلا بودن به نوک پستان اضافی با علائمی مانند ترشح شیر و دردهای پخش شونده حتما برای تشخیص دقیق به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک متخصص با معاینه افراد مبتلا به وجود این بیماری پی خواهد برد.

انواع نوک پستان اضافی

پستان فرعی دارای انواع مختلفی نظیر پلی ماستیا، پستان اضافه بدون آرئول، آرئول بدون بافت پستان، ایجاد نوک پستان هستند. که در ادامه به بررسی هر کدام از آن‌ها خواهیم پرداخت.

انواع نوک پستان اضافی

پلی ماستیا

این نوع از نوک پستان اضافی به صورت یک تکه گوشت برجسته نرم در زیر پستان‌ها رشد کرده و دارای یک آرئول نیز هست.

پستان اضافه بدون آرئول

یکی از انواع سینه اضافه که تنها دارای بافت پستان بوده و آرئول و قسمت رنگی را ندارد به عنوان پستان اضافه بدون آرئول شناخته شده و شبات بسیار زیادی به تومورهای سرطانی دارد.

آرئول بدون بافت پستان

نوع سوم این بیماری که فقط دارای نوک پستان و ناحیه رنگی است و به هیچ عنوان بافت پستان و توده نرم را به همراه ندارد.

ایجاد نوک پستان

این نوع از بیماری پستان اضافی تنها شامل نوک پستان بوده و به طور معمول با خال‌های برجسته اشتباه گرفته می‌شود، و آرئول را به همراه ندارد.

عوارض نوک پستان فرعی

درمان بیماری پستان اضافی

این بیماری هیچ خطری نداشته و برای همین نیازی به درمان ندارد اما در برخی از موارد که افراد نتوانند درد ناشی از آن را تحمل کنند؛ و یا افراد احساس ناراحتی بابت کاهش زیبایی اندام خود داشته  باشند؛ افراد برای حفظ زیبایی اندام خود و از بین بردن درد آن برای درمان آن اقدام خواهند کرد. بهترین راه برای درمان و از بین بردن این بیماری جراحی آن و برداشتن بافت پستان فرعی است. که برای این کار جراح پستان با ایجاد یک برش کوچک در زیر بغل به برداشتن پوست و چربی اضافی اقدام خواهد کرد.

پس از برداشتن بافت اضافی جای آن بخیه زده خواهد شد و بعد از بهبود بخیه‌ها جای آن‌ها با کمک لیزر به طور کامل محو خواهد شد. جراحی پستان اضافی روش‌های متعددی دارد که یکی از بهترین روش‌های جراحی، جراحی لاپاراسکوپی است که در این روش جراح با استفاده از ایجاد یک یا چند سوراخ در حدود یک سانتی‌متر ابزار لاپاراسکوپ را وارد کرده و با استفاده از تصایر نمایش داده شده بر روی مانیتور بافت پستان اضافی را برخواهد داشت.

یکی از روش‌های دیگر درمان پستان فرعی در صورتی که پستان فرعی در نزدیکی ناحیه سینه سوم باشد، لیپوساکشن است، که با استفاده از لوله کانولا بافت‌های چربی موجود در زیر بافت سینه را به بیرون تخلیه کنند.

در صورتی که سینه سوم دارای بافت غددی باشد، برای تخلیه و بیرون کشیدن کامل این بافت‌ها باید روش لیپوساکشن همزمان با جراحی انجام شود؛ چون در صورت از بین نبردن این بافت‌ها مشکلاتی برای افراد ایجاد خواهد شد.

سخن پایانی

بیماری پستان اضافی یکی از اختلالات سینه به شمار رفته، به طور معمول جای نگرانی نخواهد داشت. فقط در برخی از موارد نادر ممکن است نشانه‌ای از یک بیماری زمینه‌ای مانند رشد تومور یا سرطان باشد که با معاینه منظم تحت نظر پزشک متخصص می‌توان از بروز هر گونه بیماری جدی و عوارض احتمالی پیشگیری کرد.

سوالات متداول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *