02122749213

بيمارستان شهداء تجريش- ساختمان مركز تحقيقات سرطان پستان پروفسور إسماعيل اكبرى- طبقه چهارم منشى استاد

گروه انجمن جراحان پستان ایران » جراحی های زیبایی » تاثیر پروتز سینه بر بارداری و شیردهی
[ratemypost]
۶ دقیقه
تاثیر پروتز سینه بر بارداری و شیردهی

تاثیر پروتز سینه بر بارداری و شیردهی

آنچه می خوانید...

یکی از جراحی‌های زیبایی رایج میان بانوان که برای بزرگ کردن سینه انجام می‌شود، پروتز سینه به شمار می‌رود. این جراحی به طور معمول برای ترمیم سینه‌های افرادی که دارای پستان‌هایی افتاده و یا آسیب دیده در اثر افزایش سن، کاهش و افزایش وزن، وارد شدن ضربه در هنگام تصادفات و عوامل ژنیتکی هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. بسیاری از بانوان برای انجام این عمل به دلیل نگرانی از بابت ایجاد مشکل و تاثیر پروتز سینه در بارداری و شیردهی دچار تردید خواهند شد. برای همین ما تصمیم گرفتیم تا در این مقاله به بررسی این موضوع مهم بپردازیم.

تاثیر پروتز سینه بر بارداری

این عمل تاثیر مستقیمی بر روی بارداری نخواهد گذاشت و اختلالی نیز در روند آن به وجود نخواهد آورد. اما به دلیل تغییرات فرم سینه در بارداری ممکن است که، پروتز سینه جابه جا شود، که در این صورت باید برای برطرف کردن آن به پزشک متخصص مراجعه کنید. به این مورد توجه داشته باشید که برای جلوگیری از هر گونه مشکلاتی در بارداری و شیردهی پس از پروتز سینه به جراح متخصص و با تجربه برای انجام این عمل مراجعه کنید.

تاثیر-پروتز-سینه-بر-بارداری

یکی از موارد مهم در موضوع بارداری پس از پروتز سینه تاثیراتی است که، بارداری بر پروتز سینه خواهد گذاشت. توصیه می‌شود که این عمل بعد از بارداری انجام شود. چون در صورت انجام آن قبل از بارداری، پروتزهای سینه بعد از آن دچار مشکل خواهند شد.

یکی از مواردی که برای سینه‌های پروتز شده پس از بارداری اتفاق خواهد افتاد، افتادگی سینه است، که پس از اتمام بارداری و شیردهی سینه‌ها دچار شل‌شدگی، کشیدگی و ترک پوستی شده و شاهد افتادگی پروتز سینه خواهیم بود. که برای برطرف کردن این مشکل می‌توان از لیفت سینه استفاده کرد.

باردار شدن پس از افزایش حجم سینه با انجام پروتز سینه موجب افزایش سایز به دلیل شیردهی خواهد شد و همین امر موجب ترک‌های پوستی در ناحیه سینه خواهند شد، به دلیل اینکه پوست بدن دیگر ظرفیتی برای کشیدگی بیشتر ندارد.

مشکلی که بیشتر مادران پس از بارداری و شیردهی با آن مواجه می‌شوند؛ احساس درد در ناحیه پستان و همینطور متورم شدن آن به دلایل تغییرات هورمونی و تجمع شیر در سینه خواهد بود. حال مادرانی که عمل پروتز سینه را انجام داده‌اند مشکلات بیشتری برای خروج شیر از سینه به دلیل تورم و درد ناشی از پروتز سینه خواهند داشت.

تاثیر پروتز سینه بر شیردهی

تاثیر-پروتز-سینه-بر-شیردهی

در صورت تصمیم برای انجام پروتز سینه تا حد امکان آن را تا بعد از دوران شیردهی به تعویق بیاندازید. شیردهی پس از پروتز سینه به عوامل مختلفی مانند نوع پروتز، محل قرارگیری، نوع برش، بافت پستان، جای زخم و حساسیت سینه پس از عمل بستگی خواهد داشت. پروتزهای سینه به طور معمول در زیر بافت پستان یا زیر عضله پستان قرار خواهند گرفت. برای جلوگیری از هرگونه اختلالی در شیردهی حتما جراح خود را از این موضوع که در آینده قصد شیردهی به نوزاد خود دارید، آگاه کنید

اما در صورت وجود مشکل در شیردهی به طور کامل آن را کنار نگذاشته و از شیرخشک برای مکمل استفاده کنید. همینطور این نکته حائز اهمیت است که، شدت اختلال در شیردهی برای افرادی که عمل پروتز سینه را انجام داده‌اند، بسیار بیشتر از بانوان با مشکلات معمول شیردهی خواهد بود. عواملی مانند ماستیت سینه و تب و لرز نیز بر شدت آن تاثیرگذار خواهد بود. در ادامه به بررسی هرکدام از این موارد خواهیم پرداخت.

محل قرارگیری پروتز

در صورتی که پروتز در زیر عضله قفسه سینه قرار بگیرد مانع از آسیب به مجاری شیر و  عصب آن خواهد شد. اما در صورتی که پروتزهای سینه مابین بافت غددی و لایه ماهیچه‌ای قرار بگیرد، به مجاری شیر فشار وارد کرده و همین امر موجب ایجاد اختلال در شیردهی خواهد شد؛ و همینطور تولید شیر را نیز کاهش خواهد داد.

نوع برش و محل آن

ایجاد برش در اطراف نوک سینه و هاله آن بر حس نوک سینه اثر گذاشته و همین امر موجب قطع عصب مسئول برای تولید و آزاد شدن شیر مادر خواهد شد. اما ایجاد برش‌ها در زیر پستان یا زیر بغل و دور ناف شکم از این امر پیشگیری خواهد کرد. بنابراین باید از ایجاد هر گونه برش در درون پستان برای به حداقل رساندن آسیب به مجاری شیر و غدد و اعصاب آن خودداری کرد.

حساسیت سینه

بسیاری از بانوان پس از انجام عمل در صورت کوچک‌ترین برخورد و یا لمس با سینه دچار درد و ناراحتی خواهند شد. بنابراین این بانوان به طورحتم پس از پروتز سینه برای شیردهی دچار مشکل خواهند شد.

بافت پستان

در بسیاری از موارد مشکلات و اختلال در شیردهی به دلیل فقدان بافت عملکردی پستان است، و هیچ گونه ربطی به عمل پروتز سینه نخواهد داشت. اما ممکن است که، در صورت انجام جراحی پروتز سینه این مشکل پیچیده‌تر شود.

جای زخم

در برخی از موارد جای زخم در جراحی پروتز سینه موجب ایجاد درد و یا سفت شدن و کج شدن سینه خواهد شد. و در صورتی که این جای زخم به محل مجرای شیر نزدیک باشد، بر تولید شیر اثر خواهد گذاشت. مادرانی که سابقه جراحی پروتز سینه دارند، بیشتر درگیر ورم پستان خواهند شد که این امر موجب خارج نشدن شیر به صورت آزادانه از سینه خواهد شد.

نکاتی برای شیردهی پس از پروتز سینه

  • در مورد نحوه جریان یافتن شیر، گرفتن نوک سینه توسط نوزاد، ماساژ سینه و کاهش درد ناشی از پروتز سینه و آماده کردن سینه‌ها برای تولید شیر با پزشک خود مشورت کنید.
  • برای تولید منظم شیر و افزایش آن به طور منظم پس از تولد نوزاد خود شیردهی داشته باشید.
  • بدن خود را در طول دوران بارداری و همینطور در دوران شیردهی هیدراته نگه داریدو
  • ·        500 کالری اضافی در روز برای شیردهی مصرف کنید.
  • برای افزایش تولید شیر غذاهایی مانند بلغور جو دوسر، ماست، تخم مرغ و سبزیجات حاوی کلسیم، آهن و اسید فولیک مصرف کنید.
  • برای تولید دوباره شیر، اجازه دهید که نوزاد از یک سینه تا زمان خالی شدن آن شیر بخورد.

تاثیر سایر جراحی‌های زیبایی سینه بر شیردهی

بسیاری از جراحی‌های زیبایی سینه مانند لیفت سینه و ماموپلاستی ممکن است که به دلیل انجام این جراحی‌ها بر روی عصب و مجاری شیر بر روی شیردهی تاثیرگذار باشند. برش‌های این جراحی‌ها در اطراف نوک سینه ایجاد خواهند شد، که منجر به کاهش تولید شیر در مادران می‌شود.

سخن پایانی

در آخر باید به این موضوع اشاره کرد که، پروتز سینه در صورتی که توسط بهترین جراح پستان انجام شود، هیچ مشکلی برای شیردهی ایجاد نخواهد کرد. و پروتز سینه یکی از جراحی‌های زیبایی ایمن برای بزرگ کردن سینه و همینطور خوش‌فرم کردن آن به شمار می‌رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *