برای بهبود زیبایی و فرم سینه ها جراحی پروتز سینه انجام خواهد شد. و نگرانی بسیاری از افراد از انجام این جراحی ترکیدن پروتز سینه بوده و این موضوع ذهن آن ها را برای انجام دادم یا ندادن این عمل درگیر خواهد کرد. به همین دلیل افراد متقاضی این جراحی باید بهترین جراح پستان را برای عمل انتخاب کرده و قبل از جراحی با پزشک خود مشاوره کنند.
آیا امکان ترکیدن پروتز سینه وجود دارد؟ در این مقاله قصد داریم تا شما را در یافتن پاسخ این سوال کمک کرده و اطلاعاتی کامل در مورد این موضوع در اختیار شما بگذاریم، تا ابهامات شما به طور کامل رفع شود پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
علت ترکیدن پروتز سینه
برای انجام این جراحی باید از پروتزهای باکیفیت و تکنیک های مناسب استفاده کرد تا احتمال ترکیدن پروتز سینه کاهش پیدا کند.
این جراحی ماندگاری مادام العمری نداشته و پروتزها بعد از مدتی که از عمر آن ها کاسته شود و به پایان عمر خود نزدیک شوند، امکان ترکیدن پروتز سینه و یا پاره شدن آن وجود خواهد داشت.
عوامل مختلفی در ترکیدن پروتز سینه و پارگی آن نقش داشته که این عومل شامل ضعیف شدن پوسته پروتز سینه با گذشت زمان، وارد شدن ضربه در اثر تصادف، انقباض کپسولی، خطاهای مربوط به جراحی، فشرده سازی بیش از حد سینه ها در حین ماموگرافی و پر شدن بیش از حد و یا کم تر پروتز می باشد.
علائم ترکیدن پروتز سینه
برای انجام این جراحی انواع مختلفی از پروتزهای سینه نظیر پروتزهای سالین و سیلیکونی داریم که در صورت ترکیدن پروتز سینه علائم آن ها با هم فرق خواهند داشت. ترکیدن پروتزهای از جنس سالین منجر به نشت نمک با سرعت زیاد و کوچک تر شدن و از دست رفتن ظاهر سینه شده و ترکیدن پروتزهای سیلیکونی منجر به بروز علائمی نظیر نشت ژل سیلیکون شده و این نشتی از بین نرفته و وارد بدن می شود؛ همینطور از علائم دیگر آن درد و ایجاد حساسیت است.
این عارضه علائم دیگری نظیر درد در ناحیه سینه ها، ایجاد حساسیت در پوست، تغییر در حس نوک پستان، افزایش تورم و سفتی، وجود برآمدگی در سینه و همینطور ایجاد تغییرات ظاهری بر روی پستان نیز خواهد داشت.
ترکیدن پروتز سینه بیشتر در چه افرادی رخ خواهد داد؟
دوندگان
ورزشکاران حرفه ای
مربی های ورزش هایی مانند زومبا و ایروبیک
دوچرخه سواران و اسب سواران
نحوه تشخیص ترکیدن پروتز سینه
در صورت مشاهده علائم ذکر شده، افراد باید برای تشخیص دقیق به پزشک متخصص مراجعه کرده تا با تشخیص زودهنگام بتوان آن را درمان کرده و از ایجاد عوارض آن پیشگیری کرد. برای تشخیص دقیق پارگی پروتز سینه پزشک متخصص روش های تصویربرداری مانند MRI و سونوگرافی را تجویز خواهد کرد.
در صورتی که فردی نیز دارای علائمی نبوده و یا دچار ترکیدن پروتز سینه خاموش شده باشد با انجام این تست ها می توان آن را اشخیص داد.
به دلیل اینکه طول عمر پروتزها همیشگی نیست و میزان ماندگاری آن در افراد مختلف متفاوت می باشد، باید معاینات بالینی پستان برای افرادی که این جراحی را انجام داده اند، به صورت دوره ای انجام شود تا در صورت مشاهده تغییرات در بافت سینه اقدامات لازم انجام شود.
روش درمان ترکیدن پروتز سینه
درمان های مختلفی برای درمان این عارضه وجود دارد که جراح پستان با توجه به شرایط و وضعیت بیمار مناسب ترین آن ها را انتخاب خواهد کرد.
در صورتی که پروتز سینه ها ترکیده و یا پاره شوند باید پروتز ترکیده شده توسط عمل جراحی برداشته شود، در برخی از موارد کپسول بافت اسکار اطراف پروتز نیز برداشته خواهد شد.
جراح پستان در برخی از موارد نیز با ایجاد برش های کوچک می تواند پروتز را خارج کند. در صورتی که پروتز در هر دو سینه افراد وجود داشته باشد، جراح پستان ممکن است حتی در صورت ترکیدن یکی از پروتزها؛ هر دو پروتز را نیز بردارد.
در صورتی که پروتزها از نوع سیلیکونی باشند، جراح چستان تنها سیلیکونی که به بیرون نشت کرده است را برخواهد داشت، چرا که مواد پروتزهای نوع سیلیکونی در هنگام ترکیدن به خارج از کپسول نشت خواهند کرد.
برخی از افرادی که دچار این عارضه شده اند، خواستار دوباره جراحی پروتز سینه هستند، که می توان این عمل را هم زمان با برداشتن پروتز ترکیده نیز انجام داده و در سین ها قرار داد.
زمان مناسب برای تعویض پروتز سینه
زمان مناسب برای تعویض پروتزها با توجه به جنس و نوع آن متفاوت می باشد. بدین صورت که احتمال پاره شدن پروتز سینه از جنس سالین بعد از گذشت ده سال افزایش پیدا کرده و افراد باید برای جلوگیری از آن پس از گذشت این مدت زمانی به جراح خود مراجعه کنند.
ولی احتمال پارگی پروتز سینه در پروتزهای از جنس سیلیکون در ۱۵ سال اول حدود ۲۵ در صد بوده و پس از گذشت از این مدت زمانی احتمال انفجار آن ها بیشتر خواهد شد، بنابراین پس از گذشت این مدت زمانی افراد باید برای تعویض آن اقدام کنند.
احتمال ترکیدن پروتزهای کوهیشو با ژل ثابت در سال ابتدای بسیار کم می باشد ولی توصیه می شود که هر سه سال یکبار برای چکاپ آن ها ام ار ای انجام شود.
سخن پایانی
پروتزها امروزه از مقاومت بالایی برخوردار بوده و احتمال ترکیدن آن ها به همین دلیل به مقدار زیادی کاهش پیدا کرده است. اما اگر به هر دلیل این مشکل برای شما به وجود آمد، و علائم آن را مشاهده کردید در اسرع وقت به جراح پستان برای تشخیص به موقع مراجعه کنید، و ترجیحا برای جلوگیری از این اتفاق باید برای معاینات دوره ای و منظم به پزشک متخصص مراجعه کنید.