02122749213

بيمارستان شهداء تجريش- ساختمان مركز تحقيقات سرطان پستان پروفسور إسماعيل اكبرى- طبقه چهارم منشى استاد

[ratemypost]
۵ دقیقه
جراحی سرطان پستان

جراحی سرطان پستان

آنچه می خوانید...

امروزه متاسفانه از هر هشت زن، یک نفر در طول زندگی خود به بیماری سرطان سینه مبتلا می شود. این مسئله در تمامی دنیا از جمله کشور ایران تایید شده است و شیوع این بیماری در سال های اخیر در ایران افزایش یافته، به گونه ای که سازمان جهانی وزارت بهداشت اعلام کرده است که در سال های اخیر بالغ بر سیزده هزار مورد ابتلا جدید به سرطان سینه داشته ایم. براساس مطالعات انجام شده و روند جمعیت به سمت میانسالی، با افزایش تعداد ابتلا به سرطان ها از جمله سرطان سینه مواجه خواهیم بود.

جراحی سرطان پستان

جراحی سرطان سینه

روش جراحی یا درمان سرطان سینه در دوران بارداری و یا در هر دوره ای دیگر بسته به اینکه فرد در چه مرحله ای از بیماری به پزشک مراجعه می نماید متفاوت است. قابل توجه است که درمان قطعی حتی بدون نیاز به شیمی درمان و تنها با انجام جراحی وجود دارد. اما گاها پیش می آید که فرد در مراحل ابتدای بیماری به پزشک مراجعه نمی کند، که در چنین شرایطی علاوه بر جراحی نیاز به روش های درمانی همچون شیمی درمانی و پرتو درمانی خواهیم داشت.

شیمی درمانی

شیمی درمانی کمک می نماید تا سلول های سرطانی به نواحی همچون استخوان و کبد انتشار و سرایت پیدا نکنند.

پرتو درمانی

پرتودرمانی به پیشگیری از عود مجدد توده های سرطانی در ناحیه مورد نظر می پردازد. در حقیقت اگر فردی جراحی سرطان پستان را انجام داده باشد و پستان حفظ شده باست، این نوع روش درمانی به منظور پیشگیری از عود مجدد سرطان در آن ناحیه کمک می نماید.

انواع روش های جراحی سرطان سینه

درمان سرطان پستان روش های مختلفی دارد که بسته به شرایط بیمار و شدت بیماری متفاوت است که در ادامه به شرح هر کدام از آن ها می پردازیم.

ماستکتومی

ماستکتومی یک روش درمانی است که به تخلیه کامل پستان می پردازد. در صورتی که ضایعات یا توده های سرطانی داخل پستان گسترش پیدا کرده باشد و قادر به حفظ بافت پستان نباشیم در چنین شرایطی اقدام به ماستکتومی یا تخلیه کامل پستان می نمایم.

ماستکتومی ناقص یا تخلیه ناقص پستان

با توجه به اینکه بافت پستان کافیست. تنها جراحی آن ضایعه سرطانی را بر می دارد و نیازی تخلیه کامل پستان وجود ندارد، گاهی اوقات با جابجایی بافت مجاور می توان یک سینه مورد قبول را درست نمود.

در صورتی که سلول های سرطانی به صورت گسترده غدد لنفاوی زیر بغل را آلوده کرده باشد، جراحی با استفاده از ابزار های جراحی و تکنیک هایی اقدام به تخلیه زیر بغل می نماید و جالب است بدانید که تخلیه کامل زیر بغل انجام نمی شود.

جراحی سرطان سینه به صورت همزمان با بازسازی

در طول جراحی سرطان سینه اگر فرد نیاز به تخلیه کامل پستان داشته باشد به صورت همزمان می توان از پروتز سینه و بافت بدن فرد همچون چربی شکم جهت بازسازی سینه استفاده نمود.

جراحی و بازسازی سینه

عوارض بعد از جراحی سرطان سینه

عوارض اعمال جراحی به دو دسته تقسیم بندی می شوند، در حالت کلی عوارض پس از جراحی به شرایط زمینه ای بیمار بستگی دارد که شامل موارد زیر می باشد:

  • سن
  • اضافه وزن
  • ابتلا به بیماری های زمینه ای (فشارخون، دیابت و …)
  • سوابق مصرف داروهایی

برخی از عوارض مربوط به تمامی اعمال جراحی است که این عوارض عبارت است از: خونریزی، عفونت و جمع شدن مایع در محل جراحی یا سروما می باشد.

با توجه به اینکه مسائل بهداشتی اتاق عمل بسیار رعایت می شود عوارض های همچون عفونت و خونریزی کمتر اتفاق خواهد افتاد. اما قابل توجه است که بروز این عوارض در افراد با سوابق بیماری زمینه ای همچون دیابت بیشتر خواهد بود.

از بروز این نوع عوارض نگران نباشید زیرا با مشورت پزشک و ایجاد شرایطی توسط جراح پستان بروز چنین اتفاقاتی اتفاق نخواهد افتاد. بدین صورت که اگر فردی مبتلا به بیماری دیابت یا مشکلات تیروئیدی است بایستی در ابتدا اقدام به درمان و کنترل بیماری خود نماید سپس جراحی انجام شود.

در صورتی که مایع اضافی یا سروما در ناحیه جراحی اتفاق افتد، این امر نگران کننده نخواهد بود و می توان با کمک سرنگ های اقدام به تخلیه نمود،

عوارض ناشی از داروی بیهوشی

برخی از عوارض پس از جراحی مرتبط با داروی بیهوشی است. علائمی همچون سردرد و ضعف ناشی از داروهای بیهوشی است که نگران کننده نخواهد بود و این دسته از عوارض گذرا است و به سرعت برطرف می شود.

عوارض شیمی درمانی

با انجام شیمی درمانی عوارض و مشکلاتی همچون ضعف بدن، تهوع و استفراغ ایجاد می شود. ولی بایستی بدانید که این عوارض ماندگار نیست و با اتمام شیمی درمانی به پایان می رسد.

عوارض شیمی درمانی

عوارض پرتو درمانی

عوارض پرتو درمانی موضعی است و به صورت حالت های همانند سوختگی ناحیه پرتودرمانی ایجاد می شود.

نکات پایانی

جراحی سرطان سینه براساس اینکه در چه مرحله ای تشخیص داده شود، ممکن است نیاز به جراحی، شیمی درمانی یا پرتودرمانی داشته باشد، بسته به شرایط بیمار احتمال دارد که در ابتدا شیمی درمانی انجام شود و سپس جراح اقدام به جراحی نماید.

اما در صورتی که تشخیص و مراجعه به پزشک سریع انجام شود نیازی به شیمی درمانی نخواهد بود و تنها اقدام درمانی جراحی است. پس از جراحی سرطان سینه بیمار می بایست در فواصل زمانی منظم به پزشک خود مراجعه نماید تا عود بیماری تخمین زده شود و اقدامات لازم جهت پیشگیری از عود مجدد بیماری انجام گردد.

هدف از درمان سرطان پستان حفظ بافت سینه است. درمان های کلاسیک و قدیمی سرطان سینه که تخلیه کامل پستان بوده، منسوخ شده است و امروزه هدف اصلی درمان حذف ضایعات سرطانی و حفظ بافت پستان می باشد. در صورت آنکه بیماری بسیار پیشرفت کرده باشد و جراح مجبور به تخلیه بافت سینه شود در چنین شرایطی بازسازی پستان به صورت همزمان با جراحی انجام می شود.

جراحی و بازسازی سینه

انجمن پستان

انجمن جراحان پستان

تشکل انجمن فوق تخصص جراحی پستان متشکل از حاذق ترین جراحان می باشد که پس از گذراندن دوره جراحی عمومی و دوره های فلوشیپ در گرایش جراحی پستان موفق به کسب مدرک فوق تخصصی خود شده اند. رشته جراحی پستان متشکل از سه بخش، درمان، جراحی زیبایی و بازسازی پستان می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *