عوامل متعددی مانند سن، بارداری، دوران شیردهی، کاهش وزن شدید و … منجر به افتادگی سینه ها و شل شدن پوست آن ها می شود. افتادگی سینه ها نیز می تواند تاثیر بسیار زیادی در کاهش زیبایی اندام و اعتماد به نفس افراد داشته باشد. جراحی ماستوپکسی یک روش تهاجمی جهت لیفت سینه است. که به منظور برطرف نمودن افتادگی سینه ها، سفت و خوش فرم نمودن آن ها مورد استفاده قرار می گیرد. در این جراحی پوست اضافی در قسمت اطراف سینه ها برداشته شده و سینه ها سفت تر می شوند. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با چگونگی انجام جراحی ماستوپکسی به طور کامل آشنا کنیم.
نحوه انجام جراحی ماستوپکسی
انجام جراحی ماستوپکسی باید توسط پزشک متخصص و مجرب در زمینه جراحی لیفت سینه انجام شود. تا احتمال بروز هرگونه عوارض به حداقل برسد. از طرفی سختی و زمان این جراحی کاملا وابسته به میزان شل شدگی و افتادگی سینه ها می باشد. این جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام می شود. به طور کلی مراحل انجام جراحی ماستوپکسی به شرح زیر می باشد.
- در ابتدا با استفاده از داروی بیهوشی، فرد به طور کامل تحت بیهوشی عمومی قرار می گیرد.
- پس از آن جراح در نقاط تعیین شده برش هایی را ایجاد می نماید، تا از طریق آن ها بتواند شل شدگی پوست را برطرف نماید. معمولا این برش ها در خطوط چین و چروک های پوست ایجاد می شوند.
- سپس چربی های اضافی سینه ها تخلیه شده و پوست اضافی آن نیز بریده می شود. بعد از آن نوک سینه ها و هلال آن ها در موقعیت یکسان و استاندارد قرار می گیرد.
- در ادامه پس از برطرف نمودن افتادگی پوست و کشیدن آن، برش های ایجاد شده بخیه زده می شود. در صورتی که جراح در این زمینه از تخصص و تجربه بالا برخوردار باشد، معمولا این بخیه ها قابل مشاهده نمی باشند.
- در نهایت نیز سینه ها با استفاده از چسب های پوستی بسته شده و پانسمان انجام می شود.
نکته: یکی از سوالات رایج در رابطه با جراحی ماستوپکسی این است که می توان همزمان با آن کاشت پروتز سینه نیز انجام داد. به طور کلی برای پیشگیری از عوارض جدی و خطرناک پس از جراحی متخصصان توصیه می نمایند که این دو جراحی به صورت همزمان انجام نشوند. بنابراین اگر می خواهید هر دو جراحی را انجام دهید، بهتر است چند ماه میان آن ها فاصله ایجاد نمایید. این کار به پیشگیری از نکروز شدن قسمت نوک سینه ها کمک می نماید.
انواع روش های جراحی ماستوپکسی
با توجه به میزان افتادگی و همچنین نیاز بیمار از روش های مختلفی برای انجام جراحی ماستوپکسی استفاده می شود. که عبارتند از:
- T معکوس: در این روش برشی مشابه T معکوس ایجاد می شود. سپس برش جانبی در زیر سینه نیز ایجاد می گردد. معمولا زمانی که سینه ها نیاز به لیفت بسیار قوی داشته باشند، از این روش استفاده می شود. جای زخم آن نیز ممکن است تا مدت بسیار طولانی قابل مشاهده باشد.
- آبنبات چوبی: این لیفت نسبتا قوی بوده و می تواند زخم عمیقی ایجاد نماید. در این روش از قسمت پایین تا قسمت چین خوردگی پوست برش ایجاد می شود.
- لیفت سینه بنلی: از لیفت Benelli نیز زمانی استفاده می شود که پوست سینه شل شده باشد. در این صورت در بخش کناری آرئول برش ایجاد شده و بخشی از پوست برداشته می شود.
- لیفت هلالی: لیفت هلالی یا crescent زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که نیازی به لیفت زیاد نیست. در این صورت برش بسیار کوچکی در ناحیه بالای آرئول ایجاد شده و نوک سینه کمی بالا کشیده می شود.
چه کسانی می توانند جراحی ماستوپکسی انجام دهند؟
همانطور که گفته شد جراحی ماستوپکسی روشی بسیار موثر جهت فرم دهی و لیفت سینه ها می باشد. اما با توجه به تهاجمی بودن این روش استفاده از آن به همه توصیه نمی شود. از افراد مناسب برای انجام این جراحی می توان به افرادی که دارای شرایط زیر می باشند، اشاره نمود.
- افرادی که سینه هایی با اندازه مناسب دارند، اما از فرم سینه های خود راضی نیستند. به طور مثال نوک سینه ها به سمت پایین افتادگی دارد.
- افرادی که از وزن و سلامت جسمی نرمال و ایده آلی برخوردار می باشد. به طور مثال استفاده نمودن از این روش به کسانی که قصد دارند، پس از جراحی وزن خود را به شدت کاهش دهند، توصیه نمی شود.
- در صورتی که نوک سینه ها تمایل شدیدی به سمت پایین دارد و موجب آویزان شدن سینه ها شده است. این حالت می تواند ناشی از بارداری و دوران شیردهی باشد.
- افرادی که کاهش وزن شدیدی داشته اند و همین موضوع موجب شده تا بافت سینه آن ها نیز از بین برود.
از طرفی انجام جراحی ماستوپکسی به افراد زیر توصیه نمی شود:
- افرادی که سن آن ها زیر ۱۸ سال است.
- کسانی که می خواهد با استفاده از این روش مشکل روحی و ناراحتی روانی خود را درمان نمایند.
- افرادی که از نتیجه جراحی توقعات عجیب و غریب دارند.
- کسانی که سلامت جسمی و عمومی مناسبی ندارند.
- بانوان باردار
- کسانی که پس از جراحی می خواهند باردار شوند.
- بانوانی که دارای بیماری های سرطان پستان، سلولیت، مشکلات پوستی پستان و دیابت کنترل نشده می باشند.
مراقبت های پس از جراحی ماستوپکسی
مراقبت های پس از جراحی ماستوپکسی در میزان رضایت بخش بودن نتیجه و همچنین پیشگیری از بروز عوارض ناشی از جراحی بسیار موثرند. بنابراین توجه به نکات مراقبتی زیر پس از جراحی ماستوپکسی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.
- نوشیدن مایعات فراوان
- استفاده نمودن از انواع میوه و سبزیجات جهت پیشگیری از یبوست
- اجتناب از مصرف الکل و دخانیات تا حداقل یک ماه پس از جراحی
- مصرف آناناس و آبمیوه آن به منظور بهبودی سریع تر زخم و کبودی ها
- مصرف به موقع و کامل داروهای تجویز شده به منظور پیشگیری از درد و عفونت
- خودداری نمودن از مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین تا حداقل ده روز قبل و بعد از جراحی
- استفاده نمودن از سوتین های مخصوص تا سه هفته پس از جراحی
- استفاده از کمپرس یخ جهت کاهش درد و التهاب
- خودداری از فعالیت های بدنی شدید تا یک ماه پس از جراحی