سرطان پستان
محققان در مطالعه ای بر روی ۸۵۰۶ زن از درمان جایگزینی هورمون های ترکیبی (استروژن و پروژسترون) استفاده کردند و به طور متوسط برای مدت پنج سال و نیم تحت پیگیری و بررسی قرار گرفتند. این زنان با استفاده از مدل Gail از نظر احتمال ابتلا به سرطان سینه مورد ارزیابی قرار گرفتند و مشخص شد که ریسک و خطر ابتلا به سرطان سینه در این زنان زیاد نیست. این زنان هر ساله آزمایشات ماموگرافی و دیگر معاینات سینه را در مراجعات خود به این مرکز انجام می دادند. با این حال، پس از درمان طولانی مدت، زنان تحت درمان جایگزینی هورمون های ترکیبی، ۲۶ درصد بیشتر از زنانی که پلاسیبو (دارونما) مصرف کرده بودند در معرض ابتلا به سرطان پستان بودند. تعداد سرطان های سینه درجا (در مراحل اولیه) تحت تأثیر قرار نگرفت. این تحقیق به دلیل افزایش تعداد موارد ابتلا به سرطان های سینه در گروهی که استروژن پروژسترون دریافت کرده بودند، خیلی زود متوقف شد.
این نتایج با مطالعات قبلی که افزایش تعداد موارد ابتلا به سرطان سینه را در زنانی که از ترکیب استروژن و پروژسترون استفاده کرده بودند را گزارش داده بودند، مطابقت داشت. با این حال، این مطالعه نشان داد که زنان (زنانی که هیسترکتومی انجام داده اند) که تنها استروژن مصرف کرده بودند، افزایش قابل توجهی در میزان احتمال ابتلا به سرطان سینه، نشان نداده اند. زنانی که مصرف هورمون ها را متوقف کردند از نظر خطر ابتلا به سرطان سینه مورد پیگیری و بررسی قرار گرفتند و مشخص شد که با قطع هورمون ها خطر ابتلا به این بیماری کاهش می یابد. این کاهش احتمال ابتلا به سرطان سینه پس از گذشت ۱۸ ماه از قطع مصرف هورمون ها مشاهده شد.
سرطان آندومتر
سرطان آندومتر نوعی سرطان رحم است که پوشش داخلی رحم را درگیر می کند. ابتلا به این نوع سرطان در زنانی که تنها هورمون استروژن مصرف می کنند و هنوز رحم دارند مشاهده می شود و دلیل آن هم تأثیر استروژن بر روی این لایه ی داخلی رحم است که با مصرف طولانی مدت استروژن، آندومتر لایه ی داخلی رحم را می پوشاند و این امر می تواند منجر به هیپرپلازی آندومتر در بیمار شود. این سرطان نیز مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. در این تحقیق با مصرف هورمون های استروژن و پروژسترون، خطر ابتلا به سرطان آندومتر افزایش نیافت. تاموکسیفن، عاملی است که می تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد، همچنین می تواند به دلیل تأثیر مشابهی که بر روی اندومتر دارد، باعث ایجاد سرطان آندومتر شود.
بیشتر بخوانید=» فیبروآدنوم پستان چیست؟
سرطان روده بزرگ
در این مطالعه، کاهش ۳۷ درصدی احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ در زنانی که هورمون مصرف کرده بودند در مقایسه با زنانی که هورمون مصرف نکرده بودند، مشاهده شد. این تأثیر مفیدی بود که با مصرف هورمون ها مشاهده شد. دلایل واقعی و چگونگی این امر مشخص نیست.
سرطان تخمدان
مطالعه دیگری ۳۲۹ مورد مبتلا به سرطان تخمدان را مورد بررسی قرار داد تا مشخص کند که آیا هورمون ها خطر ابتلا به سرطان تخمدان را افزایش می دهند یا خیر. نتایج نشان داد زنانی که فقط استروژن مصرف می کردند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان تخمدان بودند. این خطر با مصرف این هورمون برای مدت طولانی تر بیشتر می شود، به ویژه اگر به مدت ۱۰ سال یا بیشتر مصرف شود. درمان کوتاه مدت ترکیبی هورمون های استروژن و پروژسترون افزایشی در خطر ابتلا به سرطان تمدان را نشان نداد.
درمان جایگزینی هورمون های ترکیبی و سرطان های وابسته به استروژن یک موضوع بحث برانگیز بوده است. این مطالعه یک تحقیق آینده نگر بزرگ بود که سعی داشت به سوالات خاصی در مورد هورمون ها و تأثیرات آنها بر بدن پاسخ دهد. نتایج این تحقیق افزایش ۲۶ درصدی سرطان سینه، بی تاثیری بر سرطان آندومتر و یک کاهش ۳۷ درصدی در احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را نشان داد. با این حال، نتایج این تحقیق سوالات بسیاری را در رابطه با درمان جایگزینی هورمون های ترکیبی مطرح کرده اند.
بسیار مهم است که هر ساله در رابطه با خطر ابتلا به این سرطان ها با پزشک خود صحبت کنید و بررسی های لازم را انجام دهید. چنان چه احتمال ابتلای شما به این بیماری ها زیاد است، درمان جایگزینی هورمون های ترکیبی طولانی مدت ممکن است بهترین گزینه برای شما نباشد. در رابطه با خطرات و مزایای هورمون درمانی تحقیق و مطالعه کنید تا بتوانید تصمیمی آگاهانه بگیرید.
بیشتر بخوانید: راز هایی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان سینه