02122749213

بيمارستان شهداء تجريش- ساختمان مركز تحقيقات سرطان پستان پروفسور إسماعيل اكبرى- طبقه چهارم منشى استاد

گروه انجمن جراحان پستان ایران » مقالات » هر آنچه لازم است درباره سرطان سینه بدانید
[ratemypost]
۶ دقیقه
سرطان سینه

هر آنچه لازم است درباره سرطان سینه بدانید

آنچه می خوانید...

سرطان پستان بیماری است که در آن سلول های پستان به طور غیرطبیعی رشد کرده و تکثیر می شوند. این می تواند در صورتی اتفاق بیفتد که ژن های یک سلول که رشد سلولی را کنترل می کنند دیگر به درستی کار نکنند. در نتیجه، سلول به طور غیرقابل کنترل تقسیم می شود و ممکن است تومور ایجاد کند. ممکن است بتوانید آن را به صورت یک توده در زیر پوست احساس کنید، یا تا زمانی که در آزمایش تصویربرداری، مانند ماموگرافی (اشعه ایکس سینه) پیدا نشود، اصلاً متوجه نشوید که آنجا وجود دارد.

علائم سرطان سینه چیست؟

بسیاری از سرطان های سینه از طریق معاینات معمول غربالگری سینه مانند ماموگرافی، حتی در مواردی که زن علائم دیگری از بیماری نداشته باشد، کشف می شود. با این حال، به تنهایی، ممکن است متوجه علائم مشکوک شوید. در صورت داشتن هر یک از این شرایط فوراً به پزشک خود مراجعه کنید:

  • یک توده یا ضخامت در سینه یا نزدیک سینه یا زیر بازو
  • تورم یا کوچک شدن سینه بدون دلیل، به ویژه فقط در یک طرف
  • گود شدن یا جمع شدن سینه
  • ترشح نوک پستان (مایع) غیر از شیر مادر که بدون فشار دادن نوک سینه رخ می دهد
  • تغییرات پوست سینه، مانند قرمز ، پوسته پوسته شدن، ضخیم شدن یا گودالی شبیه پوست پرتقال
  • نوک سینه ای که فرو رفته (معکوس)، قرمز، ضخیم یا پوسته پوسته می شود.

بیشتر بخوانید: علت های درد سینه را بشناسید!

سرطان سینه

آیا من در خطر ابتلا به سرطان سینه هستم؟

با افزایش سن خطر ابتلا به سرطان سینه افزایش می یابد. حدود ۸۰ درصد از سرطان های سینه در زنان بالای ۵۰ سال دیده می شود – بسیاری از آنها هیچ عامل خطر شناخته شده دیگری برای این بیماری ندارند.

اگر سابقه خانوادگی قوی این بیماری را دارید دو تا سه برابر بیشتر احتمال دارد به سرطان سینه مبتلا شوید ، اما تنها ۵ تا ۱۰ درصد از سرطان های سینه ارثی هستند ، به این معنی که با جهش های ژنی منتقل شده در خانواده ها ارتباط دارد ، مانند به عنوان جهش ژن BRCA1 و BRCA2. چندین عامل خطر دیگر ممکن است شانس ابتلا به سرطان سینه را کمی افزایش دهند.

سینه زن از چه چیزی ساخته شده است؟

سینه های زنانه عمدتاً از بافت چربی به همراه رگ های خونی، اعصاب، غدد لنفاوی، نوارهای بافت همبند یا فیبری (رباط ها) برای نگه داشتن همه چیز در کنار یکدیگر و سیستم شیر از جمله مجاری و لوب ها ساخته شده است. میزان چربی تا حد زیادی اندازه سینه شما را تعیین می کند.

هر چند وقت یکبار باید از نظر سرطان پستان غربالگری شوم؟

دستورالعمل های غربالگری که توسط محققان تهیه شده است ، معاینه بالینی سالانه پستان توسط یک متخصص مراقبت های بهداشتی را در سن ۲۵ سالگی و ماموگرافی سالانه را در ۴۰ سالگی برای زنان با خطر متوسط ​​بدون علائم توصیه می کند.

اگر در معرض ابتلا به سرطان پستان به دلیل یکی از عوامل زیر هستید ، آیا نیاز به غربالگری زودتر یا مکرر یا آزمایش های اضافی دارید ، از پزشک خود بپرسید:

  • سابقه خانوادگی سرطان سینه، به ویژه در بستگان نزدیک مانند مادر یا خواهر شما، یا در چند نفر از اعضای خانواده
  • هیپرپلازی غیرطبیعی (نوعی بیماری خوش خیم پستان) یا کارسینوم لوبولار درجا (سلولهای غیر طبیعی در لوبول)
  • درمان با اشعه گوشته (درمانی که برای بیماری هوچکین و برخی دیگر از بیماریها مورد استفاده قرار می گیرد) قبل از ۳۲ سالگی
  • جهش های ژنی BRCA1، BRCA2 یا PALB2 و سایر عوامل خطر

سرطان سینه چگونه تشخیص داده می شود؟

اگر معاینه بالینی پستان، ماموگرافی یا آزمایش تصویربرداری دیگری نشان دهنده تغییر مشکوک در سینه شما باشد، مرحله بعدی معمولاً بیوپسی سینه است. بیوپسی تنها آزمایشی است که می تواند تشخیص قطعی سرطان سینه را انجام دهد. این شامل گرفتن نمونه ای از بافت پستان است که توسط یک آسیب شناس (پزشکی که برای تشخیص بیماری آموزش دیده است) در زیر میکروسکوپ از نظر سلول های سرطانی بررسی می شود. روشهای متعددی برای انجام بیوپسی سینه وجود دارد.

اگر معاینه بالینی پستان، ماموگرافی یا آزمایش تصویربرداری دیگری نشان دهنده تغییر مشکوک در سینه شما باشد، مرحله بعدی معمولاً بیوپسی سینه است. بیوپسی تنها آزمایشی است که می تواند تشخیص قطعی سرطان سینه را انجام دهد. این شامل گرفتن نمونه ای از بافت پستان است که توسط یک آسیب شناس (پزشکی که برای تشخیص بیماری آموزش دیده است) در زیر میکروسکوپ از نظر سلول های سرطانی بررسی می شود. روشهای متعددی برای انجام بیوپسی سینه وجود دارد.

انواع سرطان سینه کدامند؟

انواع زیادی از سرطان سینه وجود دارد. بیشتر سرطان ها در مجاری شیر ایجاد می شوند و به آنها کارسینوم مجرا می گویند. دیگران از لوبول های تولید کننده شیر مادر شروع می کنند. به این نوع ها کارسینوم لوبولار گفته می شود. به ندرت ، سرطان می تواند در بافت همبند پستان ، نوعی معروف به سارکوم ، یا در پوست نوک سینه ، که بیماری پاژه نامیده می شود ، شروع شود.

نمونه های تومور در آزمایشگاه توسط آسیب شناسان تجزیه و تحلیل می شود که تعیین می کنند آیا تومورها به هورمون های استروژن و پروژسترون (سرطان های وابسته به هورمون استروژن) حساس هستند که می توانند به سرطان سینه دامن بزنند. برخی ژن ها و پروتئین هایی که ایجاد می کنند نیز بر رشد سلول های سرطانی تأثیر می گذارد. یکی از آنها HER2/neu است. در برخی موارد ، پروتئین HER2 از کنترل خارج می شود و به رشد تومورها کمک می کند.

هنگامی که پزشکان این اطلاعات را در اختیار دارند ، می توانند درمان بیولوژی سرطان پستان خاص شما را مورد هدف قرار دهند.

مراحل سرطان پستان چگونه است؟

مراحل سرطان سینه برای توصیف میزان سرطان شما در زمان تشخیص استفاده می شود. پزشک مرحله سرطان را بر اساس معاینه فیزیکی و سایر آزمایشات تشخیصی تعیین می کند. این مرحله به عنوان مرحله بالینی شناخته می شود. مرحله نهایی یا پاتولوژیک بعد از جراحی زمانی تعیین می شود که اندازه سرطان زیر میکروسکوپ اندازه گیری شود و قطعاً مشخص شود که آیا در غدد لنفاوی سرطانی وجود دارد یا خیر.

اگر مبتلا به سرطان پستان هستید ، دانستن مرحله به شما کمک می کند تا برنامه درمانی خود را هدایت کنید. سرطان پستان معمولاً با اعداد رومی از ۰ (اولین مرحله) تا IV (پیشرفته ترین مرحله) تنظیم می شود. مراحل سرطان بر اساس موارد زیر است:

  • آیا سرطان تهاجمی است یا غیر تهاجمی
  • اندازه تومور
  • آیا سرطان به غدد لنفاوی گسترش یافته (متاستاز داده شده است) و در صورت وجود ، به چه تعداد از آنها
  • آیا سرطان به سایر قسمت های بدن مانند ریه ها یا کبد گسترش یافته است.

درمان سرطان سینه چیست؟

در صورت ابتلا به سرطان سینه، پزشکان گزینه های درمانی شما را با شما در میان می گذارند. برای انتخاب آگاهانه، در مورد جوانب مثبت و منفی هر یک از گزینه ها، عوارض جانبی احتمالی و اینکه چقدر احتمال دارد درمان موثر باشد بپرسید. بسته به نوع و مرحله، روش های مختلفی برای درمان سرطان سینه وجود دارد، از جمله:

  • جراحی برای برداشتن سرطان، مانند لومپکتومی (برداشتن تومور و لبه کوچک بافت اطراف آن) یا ماستکتومی (برداشتن کل سینه)
  • پرتودرمانی، استفاده از پرتوهای پرانرژی (مانند اشعه ایکس) برای از بین بردن سلول های سرطانی
  • شیمی درمانی با داروهایی که سرطان سینه را از بین می برد.
  • داروهای هورمون درمانی که استروژن و سایر هورمون هایی را که باعث رشد برخی از سرطان های سینه می شوند ، مسدود می کنند
  • داروهای درمانی هدفمند که با هدف قرار دادن مولکول های خاص دخیل در رشد و گسترش سرطان پستان مانند بمب های هوشمند عمل می کنند در حالی که سلول های طبیعی را نجات می دهند.
  • درمان مدرن سرطان سینه معمولاً ترکیبی از این رویکردها را شامل می شود.
انجمن پستان

انجمن جراحان پستان

تشکل انجمن فوق تخصص جراحی پستان متشکل از حاذق ترین جراحان می باشد که پس از گذراندن دوره جراحی عمومی و دوره های فلوشیپ در گرایش جراحی پستان موفق به کسب مدرک فوق تخصصی خود شده اند. رشته جراحی پستان متشکل از سه بخش، درمان، جراحی زیبایی و بازسازی پستان می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *