پروتزها برای حجم دهی به سینه ها و خوش فرم تر کردن آن ها به کار گرفته می شوند. و این جراحی طرفداران بسیاری را در میان بانوان پیدا کرده است، افرادی که از فرم سینه های خود و همینطور سایز آن ها ناراضی هستند، می توانند از این روش برای تغییر آن استفاده کنند. اما در کنار مزایایی که این جراحی به همراه دارد، عوارضی را نیز برای افراد به همراه خواهد داشت، که تعدادی از این عوارض پروتز سینه موقتی بوده و پس از مدتی از بین خواهند رفت و تعدادی نیز عوارض جدی بوده و باید برای درمان آن ها به پزشک متخصص مراجعه کرد.
در این مقاله به طور کامل عوارض پروتز سینه را با هم بررسی خواهیم کرد.
نشانه های بروز عوارض پروتز سینه
- حس سوزش در سینه ها
- قرمز شدن پوست اطراف سینه ها
- ورم غیر طبیعی بافت سینه که از بین نخواهند رفت.
افراد در صورت مشاهده هر کدام از این علائم باید در اسرع وقت به پزشک و جراح خود مراجعه کرده و برای رفع عوارض پروتز سینه اقدام کنند.
عوارض شایع پروتز سینه
از عوارض شایع این جراحی که بسیاری از آن ها موقتی بوده و با مرور زمان و پس از اتمام دوران نقاهت و دوران بهبودی رفع خواهند شد، شامل تورم و کبودی، درد، احساس سفتی در سینه، احساس گرفتگی در قفسه سینه می باشد که به طور معمول پس از گذشت مدتی از بین خواهند رفت. البته باید به این نکته توجه داشت که نحوه رعایت مراقبت های بعد از پروتز سینه در از بین رفتن این عوارض و کوتاه شدن دوران نقاهت بعد از عمل بسیار موثر هستند.
عوارض نادر پروتز سینه
در صورتی که برای انجام این جراحی به جراحی با تجربه و با مهارت مراجعه کنید، این جراحی عوارض جدی و جبران ناپذیری را در پی نخواهد داشت اما اگر برای انجام آن به جراحی با تجربه کم مراجعه کنید، ممکن است عوارضی جدی و نادر برای شما بروز پیدا کند که در ادامه به بررسی این عوارض خواهیم پرداخت.
خونریزی
اگر این جراحی به صورت اصولی انجام نشود، ممکن است که در ناحیه اطراف پروتز سینه پس از جراحی خونریزی داخلی اتفاق بیافتد که این عارضه به طور معمول پس از جراحی یا دو هفته پس از آن رخ خواهد داد. برای درمان آن باید از جراحی مجدد صورت بگیرد که برای انجام این جراحی از لاپاراسکوپی استفاده شده و با استفاده از این روش خونریزی را متوقف خواهند کرد و خون از محل مورد نظر تخلیه می شود. پس از انجام این جراحی ورم بعد از پروتز سینه کم تر شده و مشکل هم برطرف خواهد شد.
عفونت سینه
بروز این عارضه هم نادر بوده و ممکن است پس از گذشت دو الی سه هفته از جراحی خود را نشان دهد، که در این صورت سینه ها حساس، متورم و قرمز خواهند شد، و هم چنین امکان ترشح از جای زخم و تب نیز وجود خواهد داشت. عفونت بعد از پروتز سینه در صورتی که خفیف باشد برای درمان آن دارو و آنتی بیوتیک ها تجویز خواهند شد.
پارگی پروتزها
یکی از عوارضی که ممکن ایجاد شود، پارگی و ترکیدن پروتز سینه می باشد که پس از گذشت ۱۰ سال اتفاق خواهد افتاد. در این صورت باید پروتزها تعویض شوند.
نشت سیلیکون
یکی از عوارض جدی که بسیار نادر بوده و در صورت بروز خطرات جدی را برای افراد در پی خواهد داشت، نشت ژل سیلیکونی درون پروتزهای سینه می باشد که ممکن است وارد غدد لنفاوی و یا سایر اعضای بدن شود.
چروک شدن سینه
حرکت سالین و یا آب نمک داخل پروتزهای نوع نمکی به اطراف، منجر به چروک شدن و موج دار شدن سینه ها شده و در صورت بروز این عارضه در نیمه بالای سینه مشکلات بسیاری برای افراد پیش آمده و در هنگام پوشیدن تاپ های نیم تنه و لباس هایی با بالاتنه باز خود را نشان خواهد داد.
بی حسی نوک سینه ها
یکی از عوارض بعد از این جراحی، بی حسی نوک سینه ها می باشد، که ممکن است پس از مدتی برطرف شده و یا دائمی باشد. در صورتی که تحمل بی حسی را ندارید در انجام این جراحی تجدید نظر کنید.
پیشگیری از بروز عوارض پروتز سینه
می توان با رعایت برخی از نکات و مراقبت های توصیه شده توسط پزشک و جراح پستان از بروز عوارض پروتز سینه پیشگیری کرد، به طور مثال رعایت رژیم غذایی و مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک در پیشگیری از این عوارض بسیار موثر هستند. این نکات مراقبتی شامل رعایت رژیم غذایی حاوی پروتئین مانند تخم مرغ، ماهی، مرغ و گوشت چند وعده در روز بعد از جراحی، مصرف ویتامین c به مدت دو هفته قبل از جراحی، قطع کردن برخی از داروهای استروئیدی دو هفته قبل از جراحی و همینطور لیست داروهای مصرفی را در اختیار جراح گذاشتن قبل از جراحی، خودداری از پوشیدن سوتین به مدت ۶ هفته بعد از جراحی می باشد.
عوارض مناسب نبودن سایز پروتز سینه
یکی از نکات قابل توجه در این جراحی، انتخاب سایز مناسب پروتزها می باشد، باید سایزی را انتخاب کرد که بیشترین تناسب را بدن داشته باشد. اما در سایز نامناسب پروتزها و همینطور بزرگ بودن بیش از حد آن ها عوارضی را در پی خواهد داشت. پروتزهای بزرگ باعث درد جسمی شده و افراد ممکن است به درد کمر، گردن و شانه دچار شده و هم چنین ممکن است موجب عدم تناسب آن ها با بدن شود، یکی دیگر از عوارض پروتزهای بزرگ، افتاگی سینه ها در طول زمان خواهد بود.
سخن پایانی
همانطور که در این مقاله ذکر کردیم این جراحی دارای عوارضی نیز می باشد که می توان با رعایت نکات دستوری و مراقبتی و هم چنین مراجعه به جراحی با تجربه و مهارت بالا برای انجام این جراحی از بروز عوارض پروتز سینه جلوگیری کرد.
سوالات متداول
خیر، این جراحی منجر به افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان نخواهد شد، و هم چنین در صورتی که به سرطان مبتلا هستید بهبودی شما را تحت تاثیر قرار نخواهد داد.
بلافاصله نمی توان آن را جایگزین کرد بلکه باید به مدت ۳ الی ۶ ماه برای تعویض آن صبر کرد.