02122749213

بيمارستان شهداء تجريش- ساختمان مركز تحقيقات سرطان پستان پروفسور إسماعيل اكبرى- طبقه چهارم منشى استاد

[ratemypost]
۶ دقیقه
فیبروکیستیک سینه

فیبروکیستیک سینه

آنچه می خوانید...

فیبروکیستیک سینه یک الگوی سینه است که در ۷۰ درصد از زنان مشاهده می شود و به عنوان یک بیماری محسوب نمی شود. به طور خلاصه، فیبروکیست های پر از مایع (کیست) یا فیبروآدنوم های جامد در پستان وجود دارد. این توده ها به سرطان تبدیل نمی شوند و ممکن است هنگام غربالگری سرطان سینه دچار سردرگمی شوند. بنابراین، لازم است مطمئن شوید که همه توده های سینه فیبروکیست یا فیبروآدنوم هستند. تمرکز اصلی بررسی یک ضایعه سرطانی منشأ از حاشیه است.

سینه های فیبروکیستیک یک بیماری بسیار شایع غیر سرطانی (خوش خیم) هستند. گاهی اوقات بیماری فیبروکیستیک پستان نامیده می شود. اما این در واقع یک بیماری نیست و زنان مبتلا به این بیماری سینه غیرطبیعی ندارند.

بسیاری از زنان در طول عمر خود دارای سینه های فیبروکیستیک خواهند بود، اما این حالت بیشتر در زنان بین ۳۰ تا ۵۰ سال شایع است. زنانی که دارای سینه های فیبروکیستیک و سابقه خانوادگی سرطان سینه هستند، کمی بیشتر در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند. داشتن سینه های فیبروکیستیک خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان دیگر افزایش نمی دهد.

علائم

 علائم شامل توده های قابل لمس در سینه، درد در سینه، درد قفسه سینه، درد یا تورم در زیر بغل، بی حسی، حساسیت به لمس، سوزش و احساس برق گرفتگی در پستان، زیر بغل یا بازو و احساس فشردگی روی سینه است. گاهی اوقات، ترشح از نوک سینه نیز قابل مشاهده است.

علائم فیبروکیستیک سینه ها معمولاً در هر دو سینه احساس می شود. شایع ترین علائم عبارتند از:

  • برآمدگی در سینه
  • درد یا حساسیت سینه
  • تورم یا سنگینی سینه

علائم می توانند با چرخه قاعدگی شما تغییر کرده و اغلب درست قبل یا در طول قاعدگی بدتر شوند. برخی از زنان ممکن است دائماً درد داشته باشند، نه فقط در دوران قاعدگی.

این بیماری در کدام گروه سنی بیشتر شایع است؟

این بیماری ممکن است در هر سنی از نوجوانان گرفته تا افراد مسن تشخیص داده شود. در صورت عدم بروز علائم ، ممکن است به این وضعیت توجه نشود و برای مدت طولانی بدون تشخیص رها شود. به طور معمول، این بیماری در سن باروری فعال است و به دلیل درد ، حساسیت و توده قابل لمس تشخیص داده می شود. بسته به اندازه سینه، تعداد فیبروکیست ها ممکن است از ده ها تا صدها متغیر باشد. با این حال، تنها موارد اصلی انتخاب و در سونوگرافی سینه گزارش می شوند. نیازی به گزارش همه آنها نیست. زیرا موضوع به منظور روشن شدن ماهیت است تا تعداد ، اندازه و محل آنها.

درمان ها

درد یا ناراحتی ممکن است با پوشیدن یک سوتین مناسب انجام شود. تیم مراقبت های بهداشتی شما همچنین ممکن است مصرف داروهای بدون نسخه یا قرص های ضد بارداری (قرص های ضد بارداری خوراکی) را برای تسکین علائم سینه های فیبروکیستیک پیشنهاد کند.

پزشکان ممکن است از یک آسپیراسیون سوزنی ظریف (FNA) برای تخلیه مایع از کیست استفاده کنند. ممکن است جراحی برای برداشتن کیست بزرگ و دردناک به شما پیشنهاد شود.

برخی از افراد متوجه می شوند که انجام موارد زیر می تواند به تسکین علائم فیبروکیستیک سینه کمک کند، اما این ها درمان های استاندارد برای این بیماری نیستند:

اجتناب از کافئین و سایر محرک ها (مانند قهوه، چای، شکلات، نوشابه)

میزان نمک و چربی های اشباع شده را در رژیم غذایی خود کاهش دهید.

هر روز ۲۵ گرم دانه کتان آسیاب شده را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

از مکمل های ویتامین E استفاده کنید.

به پزشک خود در مورد مکمل هایی که برای سینه های فیبروکیستیک مصرف می کنید، اطلاع دهید.

آیا فیبروکیستیک خطرناک است؟

توده های فیبروکیستیک خطرناک نیستند. حداکثر ، این بیماری باعث درد، سوختگی، سوزش و بی حسی می شود که با درمان دارویی قابل کنترل است. این علائم ممکن است در هر دو سینه، زیر بغل، شانه ها و بازوها ظاهر شود، اما ممکن است حتی به پشت و پشت گردن نیز سرایت کند.

آیا پیگیری روتین لازم است؟

مطمئناً پیگیری روتین ضروری است. در زنان با الگوی فیبروکیستیک سینه، اندازه و تعداد توده ها ممکن است در مدت کوتاهی متفاوت باشد. بنابراین، تمایز یک توده بدخیم، در صورت وجود، در همان ناحیه هنگام لمس دشوار است. کیست ها از طریق آزمایش سالانه و معاینه می شوند، به ویژه در مورد وجود توده سرطانی بررسی می شود. زیرا ما نمی توانیم به لمس تکیه کنیم.

آیا سینه های فیبروکیستیک به سرطان تبدیل می شوند؟

فیبروکیست ها هرگز به سرطان تبدیل نمی شوند، اما بیماران مبتلا به الگوی فیبروکیستیک پستان با این تصور که فیبروسیست ها در هر صورت به سرطان پیشرفت نمی کنند از پزشک کمک نمی گیرند. خطر سرطان سینه در بیماران با و بدون الگوی فیبروکیستیک پستان یکسان است. با این حال ، اگر بیماران با این فکر که فیبروسیست ها به سرطان تبدیل نمی شوند، پیگیری سالیانه را نادیده بگیرند، آنها نمی توانند متوجه توده سرطانی شوند که از ناحیه دیگری در پستان سرچشمه می گیرد، حتی اگر قابل لمس باشد. ممکن است آن را یک کیست سینه در نظر بگیرید. بنابراین، معاینات سالانه سینه را نباید نادیده گرفت.

آیا نیاز به مداخله جراحی است؟

جراحی را می توان فقط برای فیبروآدنوم های بسیار دردناک انجام داد که به طور مداوم بزرگ می شوند، شکل سینه را تغییر می دهند و باعث ناراحتی می شوند. با این وجود ، اجباری نیست. هنگامی که فیبروکیست ها به شدت بزرگ می شوند، جراحی لازم نیست. مایع تجمع یافته را می توان فوراً بدون درد، مانند برداشت نمونه خون، تخلیه کرد. با این حال، انجام بیوپسی حداقل یکبار ضروری است.

چه کسانی در معرض خطر هستند؟

الگوی فیبروکیستیک سینه یک عامل خطر نیست. بنابراین ، ۷۰ درصد از زنان مبتلا به این بیماری نیازی به نگرانی ندارند. شواهد روشنی وجود ندارد که علت اصلی این الگو را توضیح دهد. با این حال، آمار به استعداد خانوادگی اشاره می کند. به عبارت دیگر، اگر مادر شما نیز چنین شرایطی را داشته باشد، خطر ابتلا بسیار زیاد است. این الگوی پستان خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش نمی دهد، اما نیاز به ارزیابی دقیق و مناسب توسط رادیولوژیست هایی دارد که عکس های سینه را می خوانند. زیرا آنها باید ماهیت بسیاری از توده های گرد واقع در سینه را به وضوح مشخص کنند. در اینجا، نکته مهم تشخیص و شناسایی هر توده سرطانی است، نه ضایعات فیبروکیستیک.

انجمن پستان

انجمن جراحان پستان

تشکل انجمن فوق تخصص جراحی پستان متشکل از حاذق ترین جراحان می باشد که پس از گذراندن دوره جراحی عمومی و دوره های فلوشیپ در گرایش جراحی پستان موفق به کسب مدرک فوق تخصصی خود شده اند. رشته جراحی پستان متشکل از سه بخش، درمان، جراحی زیبایی و بازسازی پستان می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *