لیفت سینه که با عنوان ماستوپکسی نیز شناخته می شود، با برداشت پوست اضافی و تنگ و کشیده شدن بافت های اطراف باعث می شود سینه به سمت بالا کشیده شود و فرم بهتری پیدا کند.
در برخی افراد، هاله قهوه ای رنگ دور نوک سینه به مرور زمان بزرگ می شود و لیفت سینه می تواند به کوچک تر شدن این ناحیه کمک کند. از دیگر مزایای لیفت سینه می توان به جوانسازی ظاهر سینه نیز اشاره کرد. سینه ها به مرور زمان دستخوش تغییراتی می شوند و از میزان سفتی پوست کاسته می شود. این تغییرات هم چنین می تواند ناشی از:
- بارداری
- شیردهی
- تغییرات وزن
- بالا رفتن سن
- عوامل ارثی
نیز باشد.
اما نکته مهمی که باید به آن اشاره کنیم این است که لیفت سینه یا breast lift نمی تواند تغییری را در اندازه سینه و یا گردتر شدن قسمت فوقانی سینه ایجاد کند. افرادی که خواهان داشتن سینه های بزرگ و پر هستند، باید نسبت به انجام جراحی پروتز سینه اقدام کنند.
چه افرادی برای لیفت سینه مناسب هستند؟
تصمیم به انجام عمل لیفت سینه کاملا شخصی است، اما افرادی که شرایط زیر را دارا هستند، بهترین گزینه برای انجام لیفت خواهند بود:
- در سلامت کامل فیزیکی هستند و به وزن ثابتی رسیده اند.
- سیگار و دخانیات استعمال نمی کنند.
- از افتادگی سینه ها ناراضی هستند.
- نوک سینه به سمت پایین افتادگی پیدا کرده است.
- پوست دچار کشیدگی شده و هاله قهوه ای رنگ بزرگ تر شده است.
- یکی از سینه ها پایین تر از دیگری است.
مزایای لیفت سینه
- زیباتر شدن فرم سینه ها
- افزایش اعتماد به نفس
- بالا کشیده شدن سینه ها
- جوانسازی بافت سینه
- از بین رفتن چین و چروک پوست سینه
روش های لیفت سینه
برای انجام لیفت سینه دو روش جراحی و غیرجراحی وجود دارد؛ در ادامه به بررسی هر کدام از این روش ها خواهیم پرداخت.
روش غیرجراحی
این روش از لیفت بدون عوارض و دوره نقاهت بوده و هیچ برشی بر روی سینه در این روش ایجاد نخواهد شد و نیازی به بیهوشی نیز ندارد. این روش ها نسبت به روش جراحی ایمن تر می باشد. در ادامه به معرفی روش های غیرجراحی لیفت سینه خواهم پرداخت.
لیفت سینه با نخ
در این روش با استفاده از نخ های کوچک مخصوص خاردار، اقدام به بالا کشیدن پوست اطراف سینه ها خواهند کرد. این نخ ها توسط جراح زیبایی به وسیله سوزن زیرپوستی و بدون ایجاد هیچ گونه برش و زخمی وارد بافت پوست شده و سپس آن ها محکم شده و به سمت بالا و نزدیک استخوان ترقوه کشیده خواهد شد. نخ ها در این روش از لیفت پس از حدود یک الی دو سال جذب شده و نیازی به ترمیم نخواهند داشت.
لیفت سینه با caci
در این روش عضلات قفسه سینه مورد هدف قرار گرفته و ابتدا آسیب های عضلانی درمان خواهند شد. سپس جراح با استفاده از دستگاهی، پالس های الکتریکی به ماهیچه های اطراف سینه وارد خواهد شد، و ماهیچه های اطراف سینه را تحریک کرده و موجب سفت شدن آن خواهد شد. در واقع این پالس ها با وارد کردن شوک جزئی به بافت های سینه موجب بالا رفتن و همینطور صاف شدن سینه ها خواهند شد. ماندگاری این روش از لیفت سینه بلند مدت بوده و انجام آن به بیش از یک جلسه نیاز دارد.
لیفت سینه با لیزر
این روش برای از بین بردن سلول های مرده پوست و همینطور تحریک و تولید کلاژن پرتوهای انرژی قوی را ایجاد خواهد کرد. لیفت سینه به این روش موقتی بوده و برای دریافت نتیجه مورد نظر باید به طور مکرر تکرار شود.
لیفت سینه با بوتاکس
برای انجام این روش از سمی به نام بوتولونیوم برای فلج کردن و از کار انداختن موقت عصب و ماهیچه های زیر پوست استفاده خواهد شد که همین امر موجب کم شدن حرکت ماهیچه ها و ایجاد سطح صاف بر روی پوست خواهد شد. این روش ماندگاری کمی داشته و برای رفع افتادگی سینه تایید نمی شود.
لیفت سینه با تزریق ژل
برای انجام این روش از ژل های مخصوص لیفت صورت که حاوی اسید هیالورونیک بوده استفاده خواهد شد. مشاهده نتیجه این روش چند ماه به طول خواهد انجامید و بسیاری از پزشکان این روش را برای لیفت کردن سینه مناسب نمی دانند.
بیشتر بخوانید: تزریق چربی به سینه چگونه انجام می شود؟
لیفت سینه با ترماژ
از این روش از امواج رادیویی برای سفت شدن فیبرهای پروتئینی پوست و همینطور تحریک کلاژن استفاده می شود. برای انجام این روش از دستگاهی به نام ترماکول استفاده شده و امواج رادیویی به لایه های عمیق پوست فرستاده خواهند شد. سفت شدن پوست بلافاصله پس ازدرمان احساس خواهد شد. روش ترماژ برای بالا کشیدن سینه و لیفت آن موقتی بوده و باید هر چند وقت یکبار تکرار شود.
لیفت سینه با پلاسما
در روش پلاسما از انرژی پلاسما سرد برای لیفتینگ سینه استفاده شده و این انرژی به لایه های پوست منتقل شده و موجب انقباض پوست و همینطور تولید کلاژن جدید خواهد شد. برای انجام این روش دستگاه بر روی پوست قرار گرفته و انرژی پلاسما موجب سفت شدن سینه خواهد شد.
روش جراحی
در صورتی که افتادگی سینه ها شدید باشد از روش جراحی یا ماستوپکسی برای لیفت سینه استفاده خواهد شد. این روش با استفاده از بیهوشی عمومی انجام شده و نیازی به بستری در بیمارستان ندارد. پس از اعمال بیهوشی، جراح در محل مورد نظر برش هایی را ایجاد کرده و با از بین بردن پوست اضافی و سفت کردن بافت اطراف سینه موجب تغییر شکل و بالا رفتن سینه ها خواهد شد. برش ها در لیفت به طور معمول دارای سه شکل دایره ای که در اطراف هاله سینه ایجاد می شود، دایره ای و عمودی که یکی دور هایه سینه و دیگری به صورت خط عمود در زیر هاله سینه ایجاد می شود، و برش سوم نیز علاوه بر برش دایره ای و عمودی دارای برش های افقی که در زیر پستان ایجاد می شود نیز هست.
در انتهای عمل نیز برش ها بخیه زده خواهند شد.
مشاوره و اقدامات قبل از لیفت سینه
در طول جلسات معاینه و مشاوره، پزشک قبل از لیفت کردن و بالا کشیدن سینه ها به بررسی:
- اهداف بیمار
- سوابق پزشکی، حساسیت دارویی، درمان های پزشکی
- مصرف هر گونه دارو، مکمل، ویتامین های گیاهی، مشروبات الکلی
- سابقه عمل
- سابقه ابتلا به سرطان پستان در اعضای خانواده
- نتایج سونوگرافی و ماموگرافی
خواهد پرداخت. از دیگر اقداماتی که در این جلسات انجام می شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ارزیابی سلامت جسمانی و فیزیکی
- معاینه کامل سینه ها قبل از لیفت
- دستور ارزیابی رادیولوژی
- بحث در خصوص گزینه های درمان
- صحبت در خصوص دوره درمان
- بررسی مزایا، معایب و یا عوارض احتمالی قبل از لیفت
- نوع بیهوشی
آن چه که اهمیت دارد این است که بیمار باید تمام سوالات خود را با پزشک در میان بگذارد. سوالاتی از قبیل:
- جراح چند سال سابقه عمل در زمینه لیفت و بالا کشیدن سینه داشته است؟
- عمل در کدام بیمارستان انجام می شود؟
- آیا من گزینه مناسبی برای انجام این روش هستم؟
- از چه تکنیک جراحی استفاده می شود؟
- طول دوره نقاهت چه مدت است و چه مراقبت هایی نیاز است؟
- احتمال بروز چه خطرات و عوارضی وجود دارد؟
- آیا این روش بر روی شیردهی تاثیر می گذارد؟
- آیا فرم سینه ها بعد از لیفتینگ سینه و به مرور زمان تغییر می کند؟
- در صورتی که از نتیجه عمل راضی نباشم، چه باید کرد؟
قبل از انجام لیفت سینه چه باید کرد؟
از بیمار خواسته می شود، قبل از انجام لیفت نسبت به انجام موارد زیر اقدام کند:
- تست های آزمایشگاهی
- در صورت وجود بیماری خاص، مشورت و اخذ اجازه عمل از متخصص مربوطه
- تصویربرداری مورد نیاز بر اساس سن و معاینه
تکنیک به کار رفته در لیفت کردن سینه با توجه به موارد زیر تعیین خواهد شد:
- فرم و اندازه سینه
- اندازه و پوزیشن قرارگیری هاله قهوه ای رنگ سینه
- میزان افتادگی سینه
- کیفیت پوست و هم چنین میزان پوست اضافی
- نوک سینه و هاله قهوه ای رنگ تغییر پوزیشن داده می شود
- در صورت لزوم، اندازه هاله قهوه ای رنگ کوچک تر خواهد شد
- پوست اضافی برداشته می شود تا کمبود الاستیسیته جبران شود
دوره نقاهت لیفت سینه
در طول سپری شدن دوره نقاهت بعد از لیفت، پانسمانی بر روی برش ها قرار می گیرد و بیمار سوتین مخصوص را بپوشد تا از میزان التهاب کاسته شود و به حفظ فرم پستان ها نیز کمک شود.
گاهی اوقات درن کوچکی به طور موقت زیر پوست گذاشته می شود تا خون و مایعات اضافی تخلیه شود.
نکات مربوط به:
- مراقبت از بخیه ها
- مصرف داروها
- نگرانی های مربوط به ناحیه لیفت شده و سلامت عمومی
- زمان مراجعه به پزشک
در اختیار بیمار قرار خواهد گرفت.
در طول سپری شدن دوره نقاهت نباید هیچ گونه فشار و یا سایشی به بخیه ها وارد شود. به طور معمول نیز پس از گذشت یک هفته از لیفت افراد می توانند به محل کار خود بازگشته و به انجام کارهای روزمره ی خود بپردازند.
اما در این دوران باید از انجام فعالیت هایی نظیر جابه جایی و بلند کردن اشیا سنگین پرهیز کنند. نکته دیگری که در دوران نقاهت بعد از لیفت از اهمیت بالایی برخوردار است، استفاده از بالا تنه های ورزشی به مدت ۴ الی ۶ هفته می باشد که این امر موجب کنترل تورم و شکل گرفتن فرم جدید سینه ها خواهد شد.
نکات مراقبتی پس از لیفت سینه
- خودداری از استحمام تا دو روز پس از عمل لیفت
- خودداری از تماس مستقیم آب با فشار زیاد به زخم
- خودداری از رفتن به استخر و وان تا ۶ هفته پس از عمل
- تمیز نگه داشتن زخم برای جلوگیری از بروز عفونت
- خودداری از قرار گرفتن در معرض آفتاب به مدت یکسال
- استفاده از سینه بند طبی به مدت ۶ هفته
- بالاتر قرار دادن سر و بالاتنه از سایر قسمت های بدن برای جلوگیری از ایجاد فشار به محل عمل شده
- خودداری از استفاده از سوتین های فنردار به مدت ۶ هفته
- مصرف غذاهای آبکی در چند روز اول
- خودداری از بلند کردن اجسام سنگین تا ۶ هفته
- خودداری از حرکت دادن بازوها به مدت ۴۸ ساعت پس از لیفت
نتایج حاصل از انجام لیفت سینه
بیمار بلافاصله بعد از لیفت کردن سینه ها، تغییرات و نتایج را احساس می کند. نتایج نهایی این روش، طی چند ماه و با از بین رفتن ورم و التهاب مشخص می شود و نتایج دائمی را به همراه خواهد داشت.
مواردی از قبیل بالا رفتن سن و یا تغییرات وزن می تواند بر روی فرم سینه ها تاثیر بگذارد. در صورتی که بیمار وزن خود را متعادل نگه دارد و سبک زندگی سالمی داشته باشد، ماندگاری نتایج بیشتر خواهد بود.
در خصوص بارداری و لیفت سینه باید بگوییم، بهتر است این روش به بعد از بارداری به تعویق بیفتد. تغییرات سینه در طول بارداری می تواند منجر به ایجاد تغییراتی در فرم سینه شود و نتایج عمل را از بین ببرد.
خطرات لیفت سینه
این روش نیز مانند سایر روش ها دارای عوارض و خطراتی می باشد، اما در صورتی که برای انجام آن به بهترین جراح پستان مراجعه کنید، عوارض جبران ناپذیری را برای شما به همراه نخواهد داشت. اما اگر لیفت توسط جراح بی تجربه انجام شود، عوارضی نظیر از بین رفتن حس در نوک سینه، عدم تقارن در شکل و اندازه سینه ها، امکان ایجاد مشکل در شیردهی و از بین رفتن آرئول را به همراه خواهد داشت.
سخن پایانی
لیفت سینه دارای روش های مختلفی می باشد که به طور مختصر درباره ی همه ی روش ها در این مقاله توضیحی ارائه شد، و جراح با توجه به شرایط فرد یکی از از این روش ها را انتخاب خواهد کرد. انجام هر کدام از این روش ها در نهایت منجر به زیباتر شدن فرم سینه و برطرف شدن افتادگی سینه ها و بالا کشیدن و لیفت آن ها خواهد شد.
تنها نکته ای که باید برای گرفتن نتیجه عالی از انجام لیفت سینه به آن توجه داشته باشید مراجعه به جراح با تجربه بوده و هم چنین مراقبت های بعد از لیفت سینه را نیز به خوبی رعایت کنید.
سایت انجمن جراحان پستان دارای جراح های با تجربه و حاذقی می باشد که برای انجام این روش انتخاب مناسبی هستند، به منظور انتخاب جراح مناسب به قسمت پزشکان انجمن سایت مراجعه کنید.
سوالات متداول لیفت سینه
به طور معمول افتادگی سینه ها پس از گذشت چندسال اتفاق می افتد، بنابراین پس از لیفت سینه نیز در صورت اضافه وزن و بارداری امکان افتادگی وجود دارد، بنابراین افرادی که قصد انجام این روش را دارند باید، تغییرات وزنی و بارداری پس از آن نداشته باشند. به خانم هایی که تا به حال مادر نشده اند، توصیه می شود در ابتدا بچه دار شده و زایمان کرده و پس از اتمام دوران شیردهی برای انجام این جراحی اقدام کنند. باید به این نکته نیز اشاره کرد که افتادگی بعد از لیفت سینه در صورت رعایت مراقبت های بعد از آن بسیار نادر خواهد بود.
بله، می توان این دو عمل را برای افرادی که دارای سینه های افتاده و همینطور کم حجم می باشند به صورت هم زمان با هم انجام داد و بدین صورت که در ابتدا سینه های شل و آویزان را لیفت کرده و سپس برای افزایش حجم آن از پروتزها کمک گرفته می شود.
به طور معمول توصیه می شود که از سن ۱۸ سالگی به بعد برای انجام این روش اقدام شود، چرا که فرم سینه ها ثابت شده و اندازه آن ها به طور کامل مشخص است.
Source: https://www.plasticsurgery.org/cosmetic-procedures/breast-lift