02122749213

بيمارستان شهداء تجريش- ساختمان مركز تحقيقات سرطان پستان پروفسور إسماعيل اكبرى- طبقه چهارم منشى استاد

گروه انجمن جراحان پستان ایران » پیشگیری و تشخیص » ماموگرافی؛ انواع، خطرات و فواید آن
[ratemypost]
۲۲ دقیقه
ماموگرافی

ماموگرافی؛ انواع، خطرات و فواید آن

آنچه می خوانید...

در طول چند سال اخیر با پیشرفت های بسیار در حیطه تکنولوژی از ماموگرافی دیجیتال استفاده می شود. جالب است بدانید که ماموگرافی دیجیتال به نسبت ماموگرافی های قدیمی دوز اشعه ایکس کمتری دارند. لذا امروزه با انجام ماموگرافی اشعه ایکس کمتری وارد بافت پستان می شود.

ماموگرافی یک نوع ابزار رادیولوژی است که جهت بررسی بافت سینه در زنان مورد استفاده قرار می گیرد. دستگاه ماموگرافی با اشعه ایکس کار می کند.

ماموگرافی دیجیتال چیست؟

در ماموگرافی دیجیتال از همان فناوری اشعه ایکس با ماموگرافی معمولی استفاده می شود اما به جای استفاده از فیلم، از آشکارسازهای خاصی برای ضبط الگوی اشعه ایکس که از پستان عبور می کند، استفاده می شود. این ردیاب ها اشعه ایکس را که از طریق آن ها عبور می کند به سیگنال های الکترونیکی که به کامپیوتر ارسال می شود تبدیل می کنند.

سپس رایانه این سیگنال های الکترونیکی را به تصاویری تبدیل می کند که می توانند روی مانیتور نمایش داده شده و برای استفاده های بعدی نیز ذخیره شوند. چندین مزیت استفاده از ماموگرافی دیجیتال نسبت به ماموگرافی فیلم عبارتند از: توانایی دستکاری کنتراست تصویر برای وضوح بهتر، توانایی استفاده از رایانه در تشخیص ناهنجاری ها و امکان انتقال آسان پرونده های دیجیتال به سایر متخصصان برای نظر دادن. علاوه بر این، ماموگرافی دیجیتال ممکن است نیاز به استفاده مجدد را کاهش دهد که به دلیل تکنیک های نادرست قرار گرفتن در معرض یا مشکلات ایجاد فیلم، در ماموگرافی فیلم معمول است. در نتیجه، ماموگرافی دیجیتال می تواند منجر به قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس کمتر شود.

ماموگرافی-دیجیتال

ماموگرافی سه بعدی چیست؟

ماموگرافی-سه-بعدی

توموسنتز یا ماموگرافی سه بعدی روشی مورد تایید FDA برای غربالگری سرطان پستان است که در آن اشعه ایکس پستان در زوایای مختلف گرفته می شود تا مقاطع نازک ایجاد شود. نمایش سه بعدی پستان شبیه تصاویر سه بعدی است که توسط فناوری استاندارد CT ایجاد شده است. توموسنتز با فناوری CT متفاوت است زیرا پرتوهای اشعه ایکس به طور قابل توجهی کمتر از CT است و قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس به بقیه قفسه سینه به طور چشمگیری کاهش می یابد. از این رو، دوز تابشی که توسط توموسنتز به پستان تحویل داده می شود، مشابه با ماموگرافی ۲ بعدی است. در حالی که توموسنتز از اشعه ایکس با دوز بسیار کم استفاده می کند.

مراقبت های قبل از انجام ماموگرافی

اقدمات و بررسی های خاصی قبل از انجام ماموگرافی نیاز نخواهد بود. تنها انجام مشاوره پزشکی قبل از آن ضروری است زیرا احتمال دارد که توصیه های براساس شرایط بیمار ارائه گردد.

در روز ماموگرافی خود از مایع خوش بو کننده، عطر، لوسیون یا پودر در زیر بغل یا روی پستان خود استفاده نکنید. ذرات خارجی می توانند در اشعه ایکس خود را نشان دهند.

اگر پروتز پستان انجام داده اید، به کارمندان اطلاع دهید. شاید لازم باشد که آن ها بیش از یک ماموگرافی معمولی عکس بگیرند.

 اگر معلولیت جسمی دارید که ممکن است نشستن، بلند کردن دست ها یا نفس کشیدن را برای شما دشوار کند، به کارکنان اطلاع دهید.

ماموگرافی های قبلی را به همراه داشته باشید.  

همچنین در صورت انجام هر یک از روش های تشخیصی سعی نمایید آن ها را همراه خود داشته باشید.

نحوه انجام ماموگرافی چگونه می باشد؟

برای انجام ماموگرافی می بایست به مراکز رادیولوژی مراجعه نمایید، در ابتدا می بایست لباس های خود را از تن درآورید، سپس در مقابل دستگاه ماموگرافی قرار بگیرید. دستگاه ماموگرافی از یک سطح صاف و یک وسیله فلزی تشکیل شده است.

در طی ماموگرافی، پستان بیمار روی صفحه ای صاف قرار می گیرد و با صفحه موازی فشرده می شود. دستگاه اشعه ایکس را تولید می کند و به یک ردیاب که در طرف مقابل است، منتقل می شود. آشکارساز می تواند یا یک صفحه فیلم عکاسی باشد که تصویر اشعه ایکس را روی فیلم می گیرد یا یک آشکارساز مخصوصی است که سیگنال های الکترونیکی را به کامپیوتر منتقل می کند تا یک تصویر دیجیتالی مطلوب تشکیل دهد.

در ماموگرافی فیلم، بافت های با چگالی کم، مانند چربی، شفاف به نظر می رسند (یعنی سایه های تیره خاکستری که به پس زمینه سیاه نزدیک می شوند)، در حالی که مناطق بافت متراکم، مانند بافت همبند و غده یا تومورها، روی زمینه خاکستری، سفیدتر به نظر می رسند. در یک ماموگرافی استاندارد، هر دو پستان از بالا و از نمای جانبی گرفته می شود، اگر پزشک در مورد ناحیه ای مشکوک، نگران باشد، ممکن است تصاویر اضافی گرفته شود.

نحوه-انجام-ماموگرافی

علت فشرده سازی بافت پستان در ماموگرافی

فشرده سازی، پستان را در محل خود نگه می دارد تا تاری تصویر اشعه ایکس را که می تواند ناشی از حرکت بیمار باشد، به حداقل برساند. همچنین، فشرده سازی شکل پستان را یکنواخت می کند تا اشعه ایکس مسیر کوتاه تری را برای رسیدن به ردیاب طی کند. این دوز تابش را کاهش می دهد و کیفیت تصویر اشعه ایکس را بهبود می بخشد. سرانجام، فشرده سازی به شما اجازه می دهد تا تمام بافت ها در یک صفحه واحد تجسم پیدا کنند، به طوری که با فشردن بیش از حد بافت پستان، ناهنجاری های کوچک کمتر پنهان می شوند.

کاربرد ماموگرافی

در حقیقت این نوع دستگاه رادیولوژی دارای دو کاربرد جهت بررسی انجام می گردد، ماموگرافی به منظور تشخیص و درمان مورد استفاده قرار می گیرد.

ماموگرافی-تشیخصی

ماموگرافی تشخیصی برای افرادی که هیچ گونه علامتی ندارد انجام می گردد و در واقع به این نوع ماموگرافی، غربالگری نیز گفته می شود.

ماموگرافی-درمانی

اما افرادی که به بیماری سرطان پستان مبتلا هستند، به منظور بررسی توده های سرطانی یا وجود ضایعات دیگر در بافت پستان ماموگرافی انجام می شود. همچنین در این دسته از افراد هر دو بافت پستان مورد بررسی قرار می گیرد تا بتوانیم متوجه شویم که بافت پستان مقابل دارای توده های سرطانی هست یا خیر.

بیشتر بخوانید: داکتوگرام چیست؟

موارد قابل تشخیص با ماموگرافی

تشخیص سرطان در مراحل ابتدایی بیماری حتی زمانی که فرد هیچ علامتی ندارد، با ماموگرافی قابل تشخیص خواهد بود. اما مواردی دیگری که با انجام این نوع رادیولوژی قابل تشخیص است عبارت است از:

کلسیفیکاسیون

کلسیفیکاسیون به رسوبات ریز کلسیم که در بافت پستان دیده می شود، گفته می ‌شود. آن ها مانند لکه های سفید کوچک در عکس های ماموگرافی دیده می شوند. کلسیفیکاسیون ممکن است ناشی از سرطان باشد. کلسیفیکاسیون به دو نوع زیر تقسیم می شود:

کلسیفیکاسیون ماکرو

کلسیفیکاسیون

کلسیفیکاسیون میکرو

کلسیفیکاسیون ماکرو شامل رسوبات بزرگتر کلسیم است که به دلیل تغییرات ناشی از پیری عروق خونی پستان، آسیب های قدیمی یا التهاب ایجاد می شود. این رسوبات بیشتر مربوط به شرایط غیر سرطانی می باشد و نیازی به بررسی سرطان با نمونه برداری و بیوپسی ندارند. کلسیفیکاسیون ماکرو در بیشتر مواقع در زنان با سن بالاتر از ۵۰ سال مشاهده می شود.

کلسیفیکاسیون میکرو شامل لکه های ریز کلسیم در پستان است و وجود آن ها در عکس می تواند تا حدی نگران کننده باشد. اگر این لکه ها از نظر شکل و الگو مشکوک باشند، نمونه برداری برای بررسی سرطان توصیه می شود.

توده ها و غده ها

توده به ناحیه ای از بافت متراکم پستان با شکل و لبه هایی گفته می شود که متفاوت از بافت کلی پستان است. وجود توده ها تغییر مهم دیگری در ماموگرافی به حساب می آید. توده ها ممکن است شامل کیست، تومورهای سفت غیر سرطانی و تومورهای سرطانی باشند.

تراکم پستان

گزارش ماموگرافی ممکن است شامل ارزیابی تراکم پستان باشد. تراکم پستان بر اساس نحوه توزیع بافت های رشته ای و غده ای در پستان مشخص می شود. سینه های متراکم غیر طبیعی و خطرناک نمی باشند اما با خطر بالای سرطان در ارتباط می باشند. بافت متراکم پستان همچنین می تواند یافتن تومورهای سرطانی در ماموگرافی را دشوار کند.

Menu Item 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Menu Item 2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Menu Item 3

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Menu Item 4

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

سن مناسب انجام ماموگرافی

یکی از اشتباهات رایج در میان زنان سن انجام ماموگرافی می باشد، جالب است بدانید علت انجام ماموگرافی زمان و سن آن را مشخص می کند.

به طور مثال فردی هیچ گونه مشکل یا شکایتی مانند: درد یا لمس توده ندارد و همچنین دارای هیچ فاکتور خطری همانند سابقه فامیلی سرطان پستان نمی باشد، لذا در چنین افرادی سن انجام ماموگرافی از ۴۰ سالگی می باشد. اما هر گونه علامت یا شکایتی و همچنین داشتن فاکتور خطر همچون سابقه فامیلی ابتلا به سرطان در افراد سبب می گردد تا در سنین پایین تر ماموگرافی انجام شود و سن انجام آن پایین آید.

لذا هر گونه مشکل در ناحیه پستان را با پزشک خود مطرح نمایید و اجازه دهید پزشک شما براساس شرایط خاص موجود گزینه های تشخیصی ماموگرافی مورد نیاز برای شما را تعیین نماید.

mic_none

از زبان دکتر حمید احمدی بشنوید …

دکتر حمید احمدی

بهترین زمان انجام ماموگرافی

زمان مناسب براساس تشخیص جراح پستان لازم است که بدون اتلاف وقت در اولین فرصت انجام گردد. قابل توجه است که زمان انجام ماموگرافی ارتباطی با قاعدگی نخواهد داشت.

یافته های ماموگرافی

مانند سایر تصاویر اشعه ایکس، ماموگرافی بسته به تراکم بافت در سایه های سیاه، خاکستری و سفید ظاهر می شود. بافت متراکم پستان با بافت چربی سینه روی ماموگرافی متفاوت به نظر می رسد. یک ماموگرافی می تواند موارد زیر را نشان دهد:

یک رادیولوژیست با دقت ماموگرافی را بررسی می کند تا مناطق با چگالی بالا یا نواحی با پیکربندی غیرمعمول متفاوت از بافت طبیعی را جستجو کند. این مناطق می تواند انواع مختلفی از ناهنجاری ها را نشان دهد، از جمله تومورهای سرطانی، توده‌های غیر سرطانی به نام تومورهای خوش خیم، فیبروآدنوم یا کیست های پیچیده. رادیولوژیست ها اندازه، شکل و کنتراست یک ناحیه غیرطبیعی و همچنین ظاهر لبه ها یا حاشیه های چنین ناحیه ای را بررسی می کنند، همه این موارد می تواند احتمال بدخیمی (یعنی سرطان) را نشان دهد. آن ها همچنین به دنبال تکه های کوچکی از کلسیم هستند که به صورت لکه های بسیار روشن در ماموگرافی نشان داده می شوند. در حالی که معمولاً خوش خیم است اما ممکن است گاهی اوقات مکان های میکرواسکالیفاسیون وجود نوع خاصی از سرطان را نشان دهند. اگر در یک ماموگرافی یک یا چند منطقه مشکوک وجود داشته باشد که برای سرطان قطعی نیستند، رادیولوژیست ممکن است با بزرگنمایی یا فشرده سازی اضافی، نمایش ماموگرافی اضافی درخواست دهد. گزینه دیگر ممکن است ارجاع برای نوع دیگری از مطالعه تصویربرداری غیرتهاجمی باشد.

محدودیت های ماموگرافی

محدودیت های ماموگرافی مرتبط با بافت پستان فرد است. بافت پستان زیر چهل سال تراکم بسیار بالایی دارد، به همین منظور احتمال خواهد داشت تا اشعه ایکس از بافت عبور نکند و اطلاعات زیادی نتوان کسب نمود.

جالب است دقت نمایید که یکی از باورهای غلط در میان افراد وجود دارد که تصور می‌کنند انجام ماموگرافی زیر چهل سال خطرناک است و به همین دلیل است که در این دوره سنی انجام نمی گردد. اما بایستی بدانید که تنها دلیل انجام ماموگرافی زیر چهل سال به دلیل تراکم بالایی بافت پستان می‌باشد و انجام آن هیچ خطری نخواهد داشت.

باور های نادرست درباره ماموگرافی

<strong><em>اولین باور نادرست</em></strong> <strong><em>و درست</em></strong>

من هیچ علائمی از سرطان پستان یا سابقه خانوادگی ندارم، بنابراین نیازی نیست که نگران انجام ماموگرافی سالانه باشم.


واقعیت

کالج رادیولوژی آمریکا، ماموگرافی غربالگری سالانه را برای همه زنان بالای ۴۰ سال، صرف نظر از علائم یا سابقه خانوادگی، توصیه می کند. “تشخیص زودهنگام سرطان پستان بسیار حیاتی می باشد.” “اگر منتظر انجام ماموگرافی باشید و زمان را از دست بدهید تا که علائم سرطان پستان مانند توده یا ترشحات را ببینید، در آن زمان ممکن است سرطان پیشرفت کند.”

طبق انجمن سرطان آمریکا، بقا در مراحل اولیه سرطان پستان ۹۹ درصد است. سرطان در مراحل بعدی خود تنها ۲۷ درصد بقا دارد. بیش از ۷۵ درصد زنانی که به سرطان پستان مبتلا هستند هیچ سابقه خانوادگی ندارند.

<strong><em>دومین باور نادرست و درست</em></strong>

ماموگرافی مرا در معرض تابش پرتو های ناامن ایکس قرار می دهد.


واقعیت

ماموگرافی معمولا سالانه انجام می شود و در هر بار هم حجم دوز اشعه ایکس اندک است

<strong><em>سومین باور نادرست</em></strong> <strong><em>و درست</em></strong>

اگر من در بافت پستان خود به نوعی سرطان مبتلا هستم، انجام ماموگرافی غربالگری برای یافتن آن تضمین شده است.


واقعیت

اگرچه ماموگرافی سالانه برای خانم ها مهم و اساسی است و می تواند به شما کمک کند اما در نظر بگیرید که محدودیت هایی نیز وجود دارد که باید به آن توجه نمود. این بیشتر به دلیل بافت متراکم پستان است – هرچه پستان متراکم تر باشد، احتمال پنهان شدن سرطان توسط بافت بیشتر است. “بافت طبیعی پستان هم می تواند سرطان را پنهان کند و هم سرطان را تقلید کند.” علاوه بر انجام ماموگرافی سالانه، می توان از روش های تصویربرداری دیگری از جمله سونوگرافی پستان و MRI پستان برای زنان با بافت متراکم پستان استفاده کرد.

<strong><em>چهارمین باور نادرست</em></strong> <strong><em>و درست</em></strong>

من سال گذشته ماموگرافی من طبیعی بود، بنابراین امسال دیگر نیازی به انجام ماموگرافی ندارم.


واقعیت

ماموگرافی تشخیص است نه پیشگیری. “انجام ماموگرافی طبیعی خبر خوبی است اما تضمین کننده طبیعی بودن ماموگرافی در آینده نیست.” “انجام ماموگرافی هر ساله احتمال تشخیص سرطان را در صورت کوچک بودن و به راحتی درمان شدن افزایش می دهد که باعث بهبود بقا نیز می شود.”

کالج رادیولوژی آمریکا، ماموگرافی غربالگری سالانه را برای همه زنان بالای ۴۰ سال، صرف نظر از علائم یا سابقه خانوادگی، توصیه می کند. “تشخیص زودهنگام سرطان پستان بسیار حیاتی می باشد.” “اگر منتظر انجام ماموگرافی باشید و زمان را از دست بدهید تا که علائم سرطان پستان مانند توده یا ترشحات را ببینید، در آن زمان ممکن است سرطان پیشرفت کند.” طبق انجمن سرطان آمریکا، بقا در مراحل اولیه سرطان پستان ۹۹ درصد است. سرطان در مراحل بعدی خود تنها ۲۷ درصد بقا دارد. بیش از ۷۵ درصد زنانی که به سرطان پستان مبتلا هستند هیچ سابقه خانوادگی ندارند.

کالج رادیولوژی آمریکا، ماموگرافی غربالگری سالانه را برای همه زنان بالای ۴۰ سال، صرف نظر از علائم یا سابقه خانوادگی، توصیه می کند. “تشخیص زودهنگام سرطان پستان بسیار حیاتی می باشد.” “اگر منتظر انجام ماموگرافی باشید و زمان را از دست بدهید تا که علائم سرطان پستان مانند توده یا ترشحات را ببینید، در آن زمان ممکن است سرطان پیشرفت کند”

طبق انجمن سرطان آمریکا، بقا در مراحل اولیه سرطان پستان ۹۹ درصد است. سرطان در مراحل بعدی خود تنها ۲۷ درصد بقا دارد. بیش از ۷۵ درصد زنانی که به سرطان پستان مبتلا هستند هیچ سابقه خانوادگی ندارند.

کالج رادیولوژی آمریکا، ماموگرافی غربالگری سالانه را برای همه زنان بالای ۴۰ سال، صرف نظر از علائم یا سابقه خانوادگی، توصیه می کند. “تشخیص زودهنگام سرطان پستان بسیار حیاتی می باشد.” “اگر منتظر انجام ماموگرافی باشید و زمان را از دست بدهید تا که علائم سرطان پستان مانند توده یا ترشحات را ببینید، در آن زمان ممکن است سرطان پیشرفت کند.”

طبق انجمن سرطان آمریکا، بقا در مراحل اولیه سرطان پستان ۹۹ درصد است. سرطان در مراحل بعدی خود تنها ۲۷ درصد بقا دارد. بیش از ۷۵ درصد زنانی که به سرطان پستان مبتلا هستند هیچ سابقه خانوادگی ندارند.

کالج رادیولوژی آمریکا، ماموگرافی غربالگری سالانه را برای همه زنان بالای ۴۰ سال، صرف نظر از علائم یا سابقه خانوادگی، توصیه می کند. “تشخیص زودهنگام سرطان پستان بسیار حیاتی می باشد.” “اگر منتظر انجام ماموگرافی باشید و زمان را از دست بدهید تا که علائم سرطان پستان مانند توده یا ترشحات را ببینید، در آن زمان ممکن است سرطان پیشرفت کند.”

طبق انجمن سرطان آمریکا، بقا در مراحل اولیه سرطان پستان ۹۹ درصد است. سرطان در مراحل بعدی خود تنها ۲۷ درصد بقا دارد. بیش از ۷۵ درصد زنانی که به سرطان پستان مبتلا هستند هیچ سابقه خانوادگی ندارند.

نکات طلایی درباره ماموگرافی

انجام ماموگرافی می تواند زندگی فردی را نجات دهد: کشف زودهنگام سرطان پستان، خطر مرگ و میر ناشی از بیماری را در زنان ۲۵-۳۰٪ یا بیشتر کاهش می دهد. خانم ها باید سالانه از ۴۰ سالگی به فکر انجام ماموگرافی باشند.

سعی کنید ترس نداشته باشید: ماموگرافی یک روش سریع برای حدود ۲۰ دقیقه است و ناراحتی و درد برای بیشتر خانم ها ناچیز است.

این روشی ایمن می باشد: فقط مقدار کمی اشعه از طریق ماموگرافی به بدن وارد می شود.

به یاد داشته باشید که در ماموگرافی خود از ضد تعریق یا مام استفاده ننمایید زیرا این موارد می توانند در فیلم ظاهر شوند و نتایج آزمایش شما را خراب کنند.

ماموگرافی در پستان های دارای پروتز

ماموگرافی در افرادی که جراحی پروتز سینه انجام داده اند، قابل انجام است، اما در صورتی که فردی حین انجام این روش تشخیصی با درد مواجه شود احتمال خواهد داشت به دلیل شرایط فیزیکی بیمار و احساس درد از روش های جایگزین همچون ام.آر.آی استفاده شود.

فواید ماموگرافی

ماموگرافی دارای فواید بسیاری است که در ادامه به چند مورد اشاره خواهیم نمود.

تشخیص زودرس سرطان

ماموگرافی اساس غربالگری سرطان پستان است، غربالگری بدین معناست که در زمانی انجام می گردد که فرد علائم سرطان پستان را ندارد، با کمک این روش تشخیصی بتوانیم بیماری را تشخیص دهیم.

در مراحل اولیه سرطان پستان ممکن است فردی علائمی را نداشته باشد و صرفا از طریق تصاویر رادیولوژی به طور مشخص ماموگرافی می توان سرطان را تشخیص داد و اقدامات درمانی به ویژه روش های درمان سرطان پستان را تعیین نماییم.

تشخیص زودهنگام سرطان سبب می گردد تا درمان با سهولت بیشتری انجام شود. در مورد سرطان سینه این مسئله به جراح پستان کمک می نماید تا با انجام ماموگرافی مراحل اولیه بیماری تشخیص داده شود و بلافاصله درمان آغاز گردد.

ماموگرافی و فواید آن
ماموگرافی چه فوایدی دارد ؟!

تشخیص میکروکلسیفیکاسیون

یکی از مزیت های ماموگرافی تشخیص میکروکلسیفیکاسیون یعنی ذرات ریز کلسیم که این موارد می تواند علائم سرطان پستان باشد، قابل توجه است که دقت این روش تشخیصی به نسبت سونوگرافی و ام.آر.آی در تشخیص ذرات ریز کلسیفیکاسیون بیشتر است.

اثرات بسیار کم اشعه ایکس

برخلاف باور عمومی دوز اشعه ماموگرافی که وارد بافت پستان می شود به قدری کم است که برای فرد خطری ایجاد نمی کند و زنان نبایست نگران اثرات زیان بار اشعه ماموگرافی باشند.

mic_none
فواید ماموگرافی را از زبان دکتر حمید احمدی بشنوید …

دکتر حمید احمدی

سوالات مرتبط ماموگرافی

نکات طلایی و چکیده مطلب

ماموگرافی یک روش تشخیصی و درمانی است که هیچ گونه خطری برای افراد نخواهد داشت و جالب است بدانید که انجام آن فرد را در معرض خطر سرطان پستان قرار نمی دهد.

ماموگرافی یک روش تصویربرداری با اشعه ایکس است که برای بررسی پستان برای تشخیص زود هنگام سرطان استفاده می شود. این روش به عنوان یک ابزار تشخیصی و غربالگری استفاده می شود. به طور معمولا ماموگرافی به صورت سالی یکبار انجام می شود از طرفی دوز اشعه ای که وارد بافت پستان می شود اندک است لذا خانم ها نباید بابت خطرناک بودن آن نگرانی داشته باشند.

برای انواع خاصی از پستان ها، تفسیر ماموگرافی دشوار است. این به این دلیل است که در زنان تراکم بافت پستان بسیار متنوع است. تصویربرداری از سینه های متراکم دشوارتر است و ارزیابی آن ها ممکن است با ابزار های تصویربرداری دیگری مثل سونوگرافی تکمیل شود.

لوگو انجمن پستان

انجمن جراحان پستان

تشکل انجمن فوق تخصص جراحی پستان متشکل از حاذق ترین جراحان می باشد که پس از گذراندن دوره جراحی عمومی و دوره های فلوشیپ در گرایش جراحی پستان موفق به کسب مدرک فوق تخصصی خود شده اند. رشته جراحی پستان متشکل از سه بخش، درمان، جراحی زیبایی و بازسازی پستان می باشد.

6 پاسخ

    1. سلام دوست عزیز
      در مقاله به طور مفصل در این باره توضیحات لازم داده شده است. اما در این قسمت به اختصار بیان میکنیم که برای افرادی که سابقه ابتلا به سرطان سینه، علائم یا موارد مشکوک مشاهده کرده می بایست زودتر از زمان مقرر جهت انجام آن به مراکز رادیولوژی مراجعه نمایند.
      علائم سرطان سینه که احتمال دارد در افراد ظاهر شود عبارت است از:
      درد و سنگینی سینه
      فرورفتگی نوک پستان
      التهاب و تورم
      برآمدگی بافت سینه
      ترشحات از سینه
      خارش و جوش در سینه
      در صورت داشتن هر گونه از این علائم بهتر است جهت معاینات و بررسی های لازم به جراح پستان مراجعه نمایید، اقدامات لازم بدون اتلاف وقت انجام گردد.

  1. سلام وقتتون بخیر
    خیلی مطلب مفیدی بود و کاملا واضح توضیح داده بودید. خواستم بپرسم من که به تازگی پروتز سینه انجام دادم چه زمانی برای انجام ماموگرافی بایستی اقدام کنم؟

    1. سلام دوست عزیز
      خیلی ممنون از حسن توجه شما دوست و همراه گرامی. پس از انجام جراحی پروتز سینه می بایست برای مدت زمانی تا بهبود اسکارهای جراحی صبر نمایید. در ابتدا بهتر است به پزشک خود مراجعه نمایید تا شاید نیاز به انجام غربالگری سرطان پستان نداشته باشید.
      افرادی که پروتز سینه انجام داده اند احتمال خواهد داشت که از روش های تشخیصی دیگر همچون ام.آر.آی به عنوان جایگزین این روش مورد استفاده قرار گیرد. لذا مشورت با پزشک یک امر ضروری خواهد بود.
      در نهایت بگویم به منظور آنکه به تازگی تحت جراحی پروتز سینه قرار گرفته اید می توانید برای آگاهی بیشتر در خصوص مراقبت های پس از جراحی به صفحه جراحی پروتز سینه مراجعه نمایید.

  2. سلام خسته نباشید
    خاله من مبتلا به سرطان سینه است و من خیلی میترسم خواستم بپرسم باید چه کار کنم و الان سی و پنج سالم هست آیا بهتر نیست برای اطمینان زودتر ماموگرافی انجام بدم تا خیالم راحت بشه؟

    1. سلام دوست عزیز
      افرادی که سابقه ابتلا به بیماری سرطان پستان در خانواده و فامیل درجه یک خود دارند می بایست زودتر از چهل سالگی تحت انجام چنین روش تشخیصی قرار گیرند تا در صورت وجود هر گونه خطری تشخیص زودهنگام بتواند از یپشرفت بیماری بکاهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *