تنها روش استاندارد برای افزایش حجم زیاد سینه در کسانی که از حجم فعلی خود رضایت ندارند، استفاده از پروتز است، پروتز سینه با عنوان ماموپلاستی افزایشی نیز شناخته می شود. استفاده از چربی بدن فرد برای افزایش حجم سینه ها محدودیت هایی را به همراه دارد که در مورد پروتز این مشکل وجود ندارد. این جراحی هم جنبه درمانی و هم جنبه زیبایی دارد.
در بیشتر موارد افراد برای اصلاح فرم سینه ها به منظور زیبایی از روش جای گذاری پروتزها در سینه استفاده می کنند، اما در برخی از موارد نیز برای بازسازی سینه پس از درمان سرطان از این روش استفاده خواهد شد. پروتز سینه یکی از پرطرفدارترین و شایع ترین جراحی های زیبایی سینه به شمار می رود. این عمل موجب افزایش اعتماد به نفس در افراد و بهبود روابط زناشویی خواهد شد.
چه افرادی گزینه مناسبی برای پروتز سینه هستند؟
افراد با شرایط زیر، بهترین گزینه برای انجام این روش هستند:
- از لحاظ فیزیکی و بدنی در سلامت کامل هستند، باردار نیستند، شیرده نیستند.
- انتظارات منطقی و واقع بینانه ای از نتایج جراحی دارند.
- رشد سینه های شان کامل شده است.
- از کوچک بودن سینه های خود ناراضی هستند.
- از کم حجم بودن قسمت فوقانی سینه ها ناراضی هستند.
- سینه های نامتقارن دارند.
- تمایل به کاهش وزن ندارند یا به وزن ثابتی رسیده اند.
چه افرادی گزینه مناسبی برای پروتز سینه نیستند؟
- بانوانی که سابقه ابتلا به سرطان سینه در بستگان درجه ۱ و درجه ۲ دارند.
- بانوان دارای بیماری های داخلی جدی
- خانم هایی که انتظارات غیرعادی از انجام این جراحی دارند.
- بانوانی که در دوران بارداری و دوران شیردهی هستند.
بیشتر بخوانید: هزینه عمل پروتز سینه چقدر است؟
انواع پروتز سینه
دو نوع پروتز نظیر پروتز سینه سالینی (آب نمکی) و پروتز سیلیکونی بر اساس مواد تشکیل دهنده آن ها وجود دارد. در ادامه به بررسی بیشتر از دو نوع پروتز خواهیم پرداخت.
پروتزهای سالینی یا آب نمکی
این نوع از پروتزها دارای جدار سیلیکونی غیر قابل نفوذ بوده و از آب نمک استریل پر شده است. افرادی که خواهان سینه های بسیار بزرگ و حجیم می باشند از این نوع پروتزها استفاده خواهند کرد. در واقع این نوع از پروتزهای سینه ظاهر مصنوعی داشته و نسبت به پروتزهای سیلیکونی سفت تر هستند. نکته قابل توجه این است که، این نوع از پروتزها برای خانم های بالای ۱۸ سال مورد استفاده قرار خواهد گرفت و همینطور به هیچ عنوان برای خانم هایی با بافت سینه کوچک و لاغر اصلا مناسب نمی باشد. از مزایای پروتزهای سالینی می توان به کم هزینه تر بودن آن ها نسبت به پروتز سیلیکونی و همینطور نیاز به ایجاد برش کوچک تر در بافت سینه اشاره کرد.
از معایب این نوع از پروتزها نیز می توان به پاره شدن آن ها در اثر وارد شدن ضربه سنگین و جذب ترکیب داخل آن توسط بدن اشاره کرد.
پروتزهای سیلیکونی
این نوع از پروتزها بسیار شبیه به بافت طبیعی سینه بوده و با ژل سیلیکون پر شده اند. افرادی که خواهان حجیم شدن بیش از حد بافت سینه نیستند، از این نوع پروتزها استفاده خواهند کرد. پروتزهای سیلیکونی خود دارای دو نوع گرد و قطره اشکی هستند. در نوع گرد پروتزها شکلی شبیه نیم کرده داشته و در نوع قطره اشکی ظاهر آن ها شبیه به خود سینه می باشد. از معایب این پروتزها می توان به بالاتر بودن قیمت آن ها و همینطور نیاز به ایجاد برش بزرگتر در بافت سینه اشاره کرد.
نحوه انجام عمل پروتز سینه
برای انجام این عمل بیمار را تحت بیهوشی عمومی قرار گرفته و سپس برش هایی در زیر سینه، دور هاله سینه و برش در زیر بغل برای جای گذاری پروتز داخل سینه ایجاد خواهد شد، در نهایت نیز محل برش توسط نخ های جذبی یا غیر جذبی بخیه زده خواهند شد. این نکته قابل توجه است که افراد پس از عمل باید از سوتین طبی و یا استرپ سینه استفاده کنند.
بیشتر بخوانید: آیا ممکن است پروتز سینه منجر به سرطان شود؟
پروتزهای سینه در کجا قرار می گیرند؟
قبل از جای گذاری پروتزها داخل سینه باید محل قرارگیری آن ها توسط جراح پستان مشخص شود، پروتزها با زیر عضله و یا روی عضله جای گذاری خواهند شد که در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد.
جای گذاری پروتزها در زیر عضله
در این روش پروتزها توسط بافت و عضلات سینه پوشش داده می شوند و به همین دلیل نتیجه حاصل از این عمل طبیعی تر و بهتر خواهد بود.
در این روش پروتزها در بخش انتهایی ماهیچه در راستای دنده های قفسه سینه قرار خواهند گرفت.
از مزای این روش می توان به راحت تر انجام دادن تست ماموگرافی و احتمال کم تر وقوع انقباض کپسولی نیز اشاره کرد.
اما معایبی که این روش دارد شامل دوره نقاهت طولانی تر و همینطور زمان طولانی تر بهبود ورم سینه ها می باشد.
جای گذاری پروتزها بر روی عضله
در این روش پروتزها بر روی ماهیچه سینه یا پکتورالیس قرار خواهند گرفت و از مزایا آن می توان به دوره ریکاوری کوتاه تر، برطرف شدن ورم سینه در مدت زمانی سریع تر و دفرمه نشدن ظاهر سینه ها به دلیل تکان خوردن عضلات سینه اشاره کرد.
هم چنین این روش معایبی نیز دارد که این معایب شامل ایجاد ناهمواری در بانوانی که عضلات سینه کوچک تری دارند و امکان طبیعی نبودن نتیجه آن اشاره کرد.
مزایای پروتز سینه
- افزایش سایز سینه ها و پر شدن آن
- بهبود توازن سینه ها و دیگر نواحی بدن
- بالا رفتن سطح اعتماد به نفس
- بهبود توازن سینه ها و دیگر نواحی بدن
- افزایش برجستگی سینه ها
مشاوره و اقدامات قبل از پروتز سینه
در طول جلسات مشاوره، موارد زیر مورد بررسی قرار خواهد گرفت:
- دلایل انجام پروتزگذاری داخل سینه، خواسته ها و اهداف بیمار
- سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان سینه
- شرایط پزشکی، حساسیت دارویی، سابقه درمان های پزشکی
- مصرف هر گونه دارو، مکمل، ویتامین
- نتایج تست های ماموگرافی و یا بیوپسی
دیگر اقداماتی که توسط پزشک انجام می شوند، عبارتند از:
- ارزیابی سلامت عمومی و یا ابتلا به هر گونه شرایط پزشکی
- بررسی و معاینه سینه ها
- عکس برداری از سینه ها
- بحث در خصوص دوره درمان
- صحبت در خصوص نتایج جراحی، مزایا و یا عوارض احتمالی
آن چه که مهم است این است که بیماران باید در این جلسات، تمام سوالات خود را با پزشک در میان بگذارند. سوالاتی از قبیل:
- سابقه جراح در زمینه عمل پروتز سینه چه میزان است؟
- جراحی جای گذاری پروتز در سینه در کدام بیمارستان انجام می شود؟
- آیا من گزینه مناسبی برای انجام این روش هستم؟
- از عمل چه انتظاراتی می توان داشت؟
- اندازه و فرم سینه تا چه میزان تغییر می کند؟
- طول دوره نقاهت چه مدت است و چه مراقبت هایی نیاز می باشد؟
- خطرات و عوارض احتمالی این عمل چیست؟
- آیا بعد از قرار دادن پروتز داخل سینه امکان شیردهی وجود دارد؟
- فرم سینه ها به مرور زمان چه تغییراتی پیدا می کند؟
- در صورتی که از نتایج عمل رضایت نداشته باشم، چه باید کنم؟
دوره نقاهت جای گذاری پروتز سینه
در طول سپری شدن دوره نقاهت بعد از قرار دادن پروتزها داخل سینه، پانسمان استریلی بر روی سینه ها قرار می گیرد و بیمار باید گن مخصوص را بپوشد تا از میزان التهاب کاسته شود و فرم سینه ها حفظ شود.
در این دوران، بیمار باید تمام داروها و آنتی بیوتیک های تجویز شده از سوی پزشک را مصرف کند تا از بروز عفونت بعد از پروتز سینه پیشگیری به عمل آید.
ناحیه برش و بخیه ها باید به طور مرتب تمیز و ضد عفونی شوند و بیمار باید تمام نکات گفته شده از سوی پزشک را رعایت کند.
از آن جایی که احتمال خونریزی به نواحی اطراف پروتزها وجود دارد، توصیه می شود تا چند روز اول بعد از عمل از انجام کارهای شدید بدنی خودداری شود.
کاملا طبیعی است که بیمار بعد از انجام پروتز سینه درد داشته باشد و مصرف داروهای مسکن تجویز شده از سوی پزشک به تسکین درد کمک خواهد کرد.
در خصوص زمان مناسب انجام کارها و ورزش حتما با پزشک مشورت کنید.
خطرات پروتز سینه
این عمل در صورتی که توسط بهترین جراح انجام شود، عوارض شدیدی نخواهد داشت، اما در صورتی که توسط جراح بی تجربه و با مهارت کم انجام شود، عوارضی خواهد داشت که عوارض پروتز سینه شامل درد سینه، تغییرات در حساسیت سینه و نوک آن، تغییر جای پروتز پستان، ترشح یا ترکیدن و پارگی پروتز سینه، خونریزی و تجمع خون، عفونت یا ماستیت سینه و چین خوردگی پوست روی پروتز خواهد بود.
بیشتر بخوانید: آیا از خطرات بازسازی پروتز سینه آگاهی دارید؟
نتایج عمل پروتز سینه
نتایج نهایی جای گذاری پروتز داخل سینه جراحی بعد از برطرف شدن ورم مشخص می شود. خط بخیه ها نیز به مرور و بعد از گذشت چند ماه محو خواهند شد.
قیمت عمل پروتز سینه
هزینه این عمل به عوامل متعددی نظیر کیفیت و نوع پروتز سینه، میزان مشکلات برطرف شده توسط این جراحی، تخصص و تجربه جراح، موقعیت مکانی مطب یا مرکز انجام جراحی و هزینه های جانبی مانند داروها و بیهوشی و … بستگی دارد. بنابراین برای اطلاع از هزینه این عمل باید به جراح پستان مراجعه کرده و معاینه شوید. یا با شماره های قسمت تماس با ما سایت، تماس حاصل فرمایید.
سوالات متداول
بهترین سن برای انجام جای گذاری پروتز داخل سینه، ۱۸ سالگی به بعد می باشد، چرا که رشد افراد کامل شده و دیگر تغییرات بسیار زیادی صورت نخواهد گرفت.
خیر، عمل جای گذاری پروتز ها هیچ گونه ارتباطی با غدد شیری و غدد سرطانی نداشته، و تهدیدی برای سرطان سینه به شمار نخواهد رفت. پروتزها نمی توانند منجر به تولید و تشکیل سلول های سرطانی در بدن نخواهد شد.
به طور کلی باید گفت که هر عملی که نیاز به بخیه داشته باشد اثر آن باقی خواهد ماند، اما بخیه های این جراحی بسیار ظریف و کوچک بوده و به طور معمول از نخیه های جذبی استفاده می شود، که پس از مدتی محو شده و هم چنین جای بخیه ها نیز پس از اتمام دوران نقاهت محو می شود و با چشم به راحتی قابل تشخیص نیست.
سخن پایانی
عمل پروتز سینه به طور معمول برای افزایش سایز سینه و حجم دهی به سینه ها انجام خواهد شد. و بانوان قبل از انجام آن باید شکل و اندازه سینه ایده آل خود را برای افزایش سینه انتخاب کنند. به این نکته توجه داشته باشید که باید برای گرفتن نتیجه بهتر و بدون عوارض به جراح و متخصص با تجربه و با مهارت مراجعه کنید. و هم چنین باید مراقبت های بعد از پروتز سینه را به خوبی رعایت کنید.
Source: https://www.plasticsurgery.org/cosmetic-procedures/breast-augmentation